Põhiturniiri võitja TTÜ alistas Rakvere VK 3:1 ning viigistas sarnaselt Tartule seeria.

Päeva viimases mängus võttis kindla võidu ka Tallinna Selver, alistades Poliurs/Ozolnieki 3:0 (25:15, 25:20, 25:19). 


Avakohtumisest

Veerandfinaalide avamängu järel on kõige kindlam seis Pärnu Võrkpalliklubil, kel on kodumänguks all võõrsilt saadud kindel 3:0 võit. „Jätkame oma seeriat sealt, kus neljapäeva õhtul Jelgavas pooleli jäime. Nüüd on meil koduväljaku eelis ja Jelgava kogenud meeskond raskemas seisus. Samas tõestasid esimesed veeerandfinaalmängud, milleks Läti meeskonnad võimelised on,” rääkis kohtumise eel Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel. „Loodan, et meie isikkoosseis püsib tervena – nurgaründajatel on haiguste ja vigastuste hankimine „keelatud”,” lisas ta.

Põhiturniiri teisena lõpetanud Tallinna Selver läks võõrsil küll Ozolnieki vastu geimidega 2:1 juhitma, ent lõpuks suutsid lätlased kohtumise enda kasuks kallutada. Kui tiitlikaitsja tahab tänavugi kõrgeimasse mängu sekkuda, siis varuvarianti enam ei ole: Ozolnieki tuleb alistada nii täna kui ka homme.

Kuigi viiegeimilise lahingu kaotas neljapäeval Lätis ka Tartu, kiitis kogenud diagonaalründaja Argo Meresaar kohtumise järel võistkonda. „Arvan, et nii korralikku mängu pole me lähiminevikus teinud. Kõik võitlesid ja andsid endast parima,” sõnas ta. Täna saab üheks võtmeküsimuseks, kuidas suudab Tartu ohjata Ansis Medenist, kes tõi Robežsardzele avamängus 24 punkti ja seda väga hea rünnakuprotsendi juures: ta lõi punktiks 37 tõstest 22.

Teise kohtumise eel on selg vastu seina ka põhiturniiri võitnud TTÜ-l. Avamängus lõpetas võistkonna pika võiduseeria Rakvere Võrkpalliklubi, kes sai koduväljakul 3:1 võidu.

Kui mõnes paaris läheb edasipääseja selgitamiseks vaja kolmandat mängu, toimub otsustav kohtumine homme.