Avamängust võtsid Avo Keele hoolealused kaasa 3:1 (26:28; 25:22; 25:21; 25:17) võidu. Seega vajasid nad täna edasipääsuks kahte geimi. Sellega tuldi 850 pealtvaataja toel kenasti toime. Avageim, mida ilmestasid Pärnu hea rünnakujaotus ja vastaste 6 rünnakuviga, võideti 25:19. Teine geim läks lõpus põnevaks, kuid vastasmängija võrgu puudutamine kuulutas Pärnu võitu 25:23.

Kahe geimiga oli Taavet Leppik toonud 10, Kevin Saar 8 punkti. Edvinaš Vaškelis sai kolme geimiga kokku 9 punkti, kolmandaks geimiks platsile pääsenud Robert Juhnevic tõi ühe geimiga kaheksa punkti. Harri Palmar tegi hea partii, tõi 6 punkti (kasutegur +6). STATISTIKA

Sellega oli edasipääs 16 hulka tagatud. Keel kasutas juhust ja tegi mitmeid vahetusi. Platsile pääsesid kolmandas geimis ka 16aastane sidemängija Richard Voogel ja nurgaründaja Märt Tammearu. Pingevaba kolmas geim võideti 25:17. "Alguses nad veidi häbenesid, pean silmas kogu seda kolmandas geimis platsil olnud seltskonda, aga siis tulid jõulusalmid meelde ja edasi oli tipp-topp," hindas Keel noorte meeste etteasteid. Mõlemad mehed said eurosarjas kohe ka silmad pähe, kummagi kontosse kanti kaks punkti.

"Täna mängis vastane kehvemini kui Küprosel. Kodupublik oli võimas," kiitis Pärnu 18-aastane libero Silver Maar kaasaelajaid.

Keel oli nõus: "Mõlemad meeskonnad mängisid kehvemini kui esimeses mängus. Võib-olla mõni meie meestest hakkas juba vaikselt jõule ootama - lootis, et küll see võit kodupubliku ees ikka ära tuleb. Muidu oli mäng enam-vähem korralik, aga servi vastuvõtt ei olnud hea."

Eurosarja järgmise mängu peab Pärnu 16. jaanuaril. Vastaseks on väga suure tõenäosusega Rait Rikbergi koduklubi Meneni Prefaxis (Belgia), kes võitis avamängu Rainer Vassiljevi ja kristo Kollo tööandja Schönenwerdi (Šveits) vastu kindlalt 3:0.

Kõik on ühel meelel, et Meneni vastu tuleb hoopis teistsugune kohtumine. "Kindlasti on nad tugevamad kui see Küprose tiim. Peame võitmiseks näitama oma parimat mängu," usub Maar.

Keel on veelgi otsekohesem: "Sellise mänguga pole nende vastu mõtet võidust unistada. Mina tahaksin vastaseks muidugi Schönenwerdi, aga kui Coolbetis panuse peaksin tegema, siis raha paneksin Meneni peale."

ENNE MÄNGU

Pärnu tagab edasipääsu ka 2:3 kaotuse puhul, 0:3 ja 1:3 kaotuse korral selgitab edasipääseja kuldne geim. Seejuures läheb Pärnu ja Pafiakose võitja järgmises ringis kokku klubiga, mille ridades on kindlasti vähemalt üks eestlane. Nimelt tuleb vastane paarist Meneni Prefaksis (Rait Rikbergi koduklubi) ja Schönenwerd Volley (Kristo Kollo ja peatreener Rainer Vassiljev). Selle paari avamängu võitis Prefaxis 3:0.

Pärnu peatreener Avo Keel ütles korduskohtumise eel, et väike edu on küll kätte võidetud, ent üleliigse enesekindlusega mängima ei minda. Küprose klubi on tema sõnul Pärnuga enam-vähem samal tasemel. "Avakohtumise esimesed kolm geimi oleks võinud minna nii ja naa. Vaid neljas geim tuli kindlalt, sest siis Markkus (Keel) ja Taavet (Leppik) lihtsalt servisid selle geimi ära. Põhiraskust kannavad neil rünnakul leegionärid, kes kõik korraliku tasemega on. Serblasest ja brasiillasest nurgaründajad ning kreeklasest diagonaal (Ivan Todorovic ja Evandro Dias De Souza ning Anastasios-Stamatios Aspiotis) valmistasid meile avamängus peavalu küll. Brasiillane oskab kõike hästi ja tema mängu on hea vaadata. Samas on neil oma kindlad meelisliinid, kuhu nad löövad ja peaksime nendega hakkama saama," analüüsis juhendaja ja kinnitas, et vastase agressiivne sidemängija ning tempomehed on samuti heal tasemel.

"Kõige nõrgem on neil ilmselt vastuvõtt, samas see võib sõltuda mänguti. Igal juhul on meil väike edu ja teadmine, et ilma kuldse geimita nemad edasi ei pääse. Me ei tunne end liiga enesekindlalt, aga ka kehvasti mitte," lisas Keel.

Pärnu edukaimaks kerkis avakohtumises Taavet Leppik, kes kogus 16 punkti (+8), 14 punkti (+9) lisas Robert Juchnevic ja 12 silma (+5) Kevin Saar. Pärnu lõi selles kohtumises koguni 11 ässa (neist 5 läks Markkus Keele arvele). Pafiakose resultatiivseimad olidki nimetatud leegionärid, Anastasios-Stamatios Aspiotis tõi 17 punkti (+8), Evandro Dias De Souza lisas 14 (+1) ja Ivan Todorovic samuti 14 punkti (+8).

Küprose klubi on kohalikus liigas hetkel liidrikohal. Tegu on kolmekordse riigi meistriga, kes viimati krooniti tšempioniks aastal 2006. Eelmisel hooajal teeniti hõbe. Eurosarjades on osaletud varasemalt mitmel aastal, ent suurt edu pole saavutatud. Möödunud hooajal saadi Challenge Cupil 17. koht.