Eesti kogus kuue alagrupimänguga viis võitu. Jagu saadi Taiwanist (3:2), Montenegrost (3:0), Katarist (3:0), Venezuelast (3:0) ja Kreekast (3:2). Ainsana vannuti alla Tuneesiale (1:3).

Tänases mängus Kreeka vastu ei jätnud peatreener Gheorghe Cretu midagi juhuse hooleks, saates platsile algkoosseisus Kert Toobali, Oliver Venno, Robert Tähe, Andrus Raadiku, Ardo Kreegi, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikbergi. Kolmanda geimi lõpust alates usaldas Cretu diagonaalründaja kohal Renee Teppanit, kes seekord ka kenasti välja vedas. Samuti tuli Andri Aganits sisse Tammemaa asemel.

"Renee sekkus väga hästi," kiitis Täht 10 punkti kogunud ja 7 silmaga plussi jäänud ründajat. Täht ise oli 19 punktiga (+13) Eesti resultatiivseim, Kreegi arvele jäi 14 (sh 6 blokki!), Vennole 9, Raadikule 6, Tammemaale ja Andri Aganitsale 3 ja Kristo Kollole 2 punkti.

"Väga emotsionaalne on olla. Kui oleksime võitnud 3:0, läinuks koju ja mõelnud, et noh, nüüd lähme Mehhikosse. Aga täna jättis iga mees oma maksimumi väljakule," rääkis Täht, kes ei nõustunud mõttekäiguga, et kergelt tulnud avageim uinutas. "Alati räägitakse seda juttu. Kreeklased lihtsalt hakkasid teises geimis õnnestuma. Lõid kinnisilmi meie blokki ja pall lendas sealt auti. Eks nemad teevad samamoodi trenni nagu meiega ja seal pool on samuti häid mängijaid. Ma ei ütleks, et meil oli palju mõõnasid, aga oli tõesti jube raske mäng."

Järgmisel nädalavahetusel Mehhikos Leonis peetaval finaalturniiril on meie vastasteks võõrustajad, põhiturniiri võitja Saksamaa ning Hispaania. Final Four’i parim tiim pääseb uuel hooajal Maailmaliiga 2. divisjoni.

Mehhiko saab korraldajana esimese asetuse. Teised reastuvad vastavalt tulemustele. Saksamaa võitis täna 3:0 Mehhikot ja kindlustas põhiturniiri esikoha. Hispaania oli samuti 3:0 üle Austriast ja tõusis meist mööda teiseks. Eesti lõpetas põhiturniiri viie võidu ja 13 punktiga kolmandana. Seega poolfinaalides kohtuvad Eesti ja Mehhiko ning Saksamaa ja Hispaania. "Pole vahet, kellega kohtume. Tahame kõiki võita," kommenteeris Täht.

Kuigi Mehhiko naudib kodusaali tuge, tundub ta olevat ülejäänud kolmest tiimist nõrgem. Kui Eesti, Saksamaa ja Hispaania kogusid kõik viis võitu, siis mehhiklaste saagiks jäi vaid kaks. Kreekat võideti 3:1 ja Katarit 3:0. Samas alahinnata neid kindlasti ei tohi.

Turniiritabel.

„Oleme Maailmaliigas kogu aeg liikunud põhimõtte järgi, et üks mäng korraga. Tahame neid kõiki võita ja ega see tänane ka mingi erand ei ole. Oluline on keskenduda oma mängule ja omi asju hästi teha,” rääkis rahvusmeeskonna kapten Kert Toobal.

Rahvusmeeskond on senisest viiest alagrupimatšist võitnud neli. Ainus allajäämine tuli eelmisel laupäeval 1:3 Tuneesialt. Nüüd on meie vastaseks Kreeka, kes on Maailmaliiga kolme tugevusgrupi peale ainus võistkond, kel võiduarve avamata.

Kreeklaste ridu on korralikult räsinud vigastustelaine, mistõttu meeskond ei ole sarjas mänginud oma parima koosseisuga. Trauma jättis eemale ka nende põhipommitaja Mitar Tzouritsi kes, hiljuti toimunud MM-valiksarjas sai nelja mängu peale 203 tõstet ja paugutas neist punktiks 99. Veelgi hullemaks läks Kreeka olukord eelmisel nädalal, kui vigastada sai ka Tzouritsit asendanud diagonaalründaja, mistõttu peab olude sunnil positsiooni mehitama nüüd nurgaründaja Rafail Koumentakis.

Tegemist on meie meeskonnale väga hästi tuttava mehega, sest klubivõrkpalli mängib pallur Lubini Cuprumis, mida juhendab teadupärast rahvusmeeskonna loots Gheorghe Creţu ja kus mängivad nii Keith Pupart kui Robert Täht. Lisaks on klubi statistikuks Alar Rikberg ja füüsilise ettevalmistuse treeneriks Mirko Fasini.

Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniir toimub Mehhikos Leónis 17. ja 18. juunil. Võõrustajate kõrval jõuavad sinna üldise paremusjärjestuse kolm paremat. Enne viimast päeva on neli võitu nii meil, Austrial, Hispaanial kui Saksamaal. Kindlasti jõuab finaalturniirile kas Austria või Hispaania, sest meeskonnad kohtuvad viimases voorus omavahel ja üks kerkib seega viie võidu peale. Saksamaal seisab ees matš Mehhikoga.