Eesti koondis alustas mängu koosseisus Andri Aganits, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Keith Pupart, Kert Toobal, Oliver Venno ja Rait Rikberg. Meeskonna punktiarve avas Ardo Kreek, kes Prantsusmaa meistrivõistluste finaalmatši tõttu ei saanud eelmisel nädalal Hollandiga peetud sõprusmängudes koondist aidata. Pärast seda läks hoogu avageimis parimana kaheksa punkti toonud Oliver Venno. Geim kindlalt Eestile 21:17.

Teises geimis lõi Kreek seitsmeservilise seeria käigus neli pallinguässa ja Eesti võidunumbrid olid lõpuks veelgi kindlamad: 21:13. Kolmandas geimis asendas Kreeki Henri Treial, Rait Rikbergi asemel tuli liberoks Madis Pärtel ja nurgründajatest vahetas Robert Täht välja Keith Puparti. Vangerdusi tegi ka Šveitsi koondis, teravalt sekkus pingilt nurgaründaja Leandro Gerber. „Edasisele mõeldes, võis kolmas geim olla meile heaks äratuseks, ent praegu jääb see siiski kripeldama. Võtsime ise natukene lihtsamalt ja ootasime, et vastased eksima hakkaksid, mida nad ei teinud. Need punktid tuleb ikkagi ise võtta," nentis Eesti koondise kapten Kert Toobal. „Mäng näitas, et kui oma põhiasjad ära teeme, on tulemus selline, nagu kolmes ülejäänud geimis," lisas ta. Neljandas geimis oli initsiatiiv taas Eestil ja geimi lõppedes särasid tablool numbrid 25:13. Hästi ilmestab jõudude vahekorda seegi, et mängu kokkuvõttes jäi Eesti meeskond 40-ga plussi, Šveits kahega miinusesse.

Koondise peatreener Gheorghe Cretu tänase kohtumise tulemusele rõhku ei pööranud. „Tähtis oli keskenduda enda mänguplaani täitmisele. Lisaks oli väga hea, et šveitslased serviga riskisid ja meid pinge alla panid," lisas juhendaja.

Mängu parimana tõi Oliver Venno 17 punkti, realiseerides 23 tõstest 13. Henri Treial ja Martti Juhkami lisasid võistkonna kontosse 11 punkti. Šveitsi koondise parim oli nende diagonaalründaja Sébastien Steigmeier 16 punktiga. Vastuvõtul oli Eesti veidi parem (45-43), rünnakul oli meie meeskonna protsent 46, vastaste 38 vastu. Eesti koondis lõi 11 serviässa ja teenis blokiga üheksa punkti, Šveitsi mõlemad näitajad olid kolm.

Pärast homset maavõistlust ootavadki Eestit ees otsustavad EM-valikmängud Rootsiga, mille võitja pääseb sügisel Bulgaarias ja Itaalias toimuvale EM-finaalturniirile. Kahest mängust esimene toimub Tondiraba jäähallis 24. mail kell 16.00, korduskohtumine 31. mail Rootsis Halmstadis.