Saks oli esimene ja Suhhova teine kohtunik 8. novembril (2014) mängus TTÜ ja Võru meeskonna vahel ning Suhhova esimene ja Saks teine kohtunik 21. veebruari (2015) kohtumises Selveri ja Võru meeskonna vahel.

Irina Suhhova (30) on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli matemaatika-loodusteaduskonna ning jätkab nooremteadurina enesetäiendamist TTÜ doktorantuuris. Kohtunikuna debüteeris ta 2003. aastal, tõsisemalt võttis end käsile kuus aastat hiljem. Eesmärk? Suhhova: „Tahan saada rahvusvahelise kategooria kohtunikuks juba lähitulevikus.“

Magistrikraadiga Irina Saks (31) töötab uurijana Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuuris. Kohtunikulitsentsi omandas ta viis-kuus aastat tagasi kohtunikekogu juhi Mati Koorepi initsiatiivil. „Vilistasin noorteturniiridel, seejärel naiste meistriliigas. Süües kasvab isu, kasvas Schenkeri liigani välja. Järgmiseks eesmärgiks on rahvusvaheline kategooria,“ ei varja ka Saks.

Eesti Võrkpalli liidu kohtunike toimkond on langetanud otsuse saata Suhhova ja Saks rahvusvahelise kategooria kandidaatide kursustele.