Eesti võitis otsustava play-off’i avamängu Rootsi vastu 3:1 ja vajab kordusmängus vähemalt kahte geimi, 0:3 või 1:3 kaotuse korral tuleb enda kasuks keerata 15 punktini mängitav kuldne geim. Kui eestlased usuvad, et meie meeskond on ülesande kõrgusel, siis rootslased näevad asju mõistagi teisiti.

Rootsi kanalis SVT 2 kommenteerivad kohtumist Björn Fagerlind ja Olle Aström. Viimane teatas, et Rootsi võidab Eestit 3:0 või 3:1 ja võidab seejärel ka kuldse geimi. „Seda mängu on äge kommenteerida ja Rootsi jaoks on suur rõõmupidu, kui pääseme EM-finaalturniirile,“ lisas Aström Rootsi võrkpalliliidu kodulehe vahendusel.

Fagerlind meenutas, kuidas 1989. aastal kodusel EMil kommenteeriti kahasse poolfinaali, kus Rootsi alistas üllatuslikult Nõukogude Liidu 3:2. „See oli absoluutselt fantastiline. Mu karjääri täielik tipphetk,“ tõdes Fagerlind. Finaalis tunnistati Itaalia 3:1 paremust.

Muide, Rootsi võidušansse peavad veidi suuremaks ka Eesti ennustusportaalid. Triobetis on Eesti võidukoefitsient 1,89 ja Rootsi oma 1,83, Pafis koguni 2,0 ja 1,72. Siin on muidugi väike konks: Eesti vajab EM-finaalturniirile pääsemiseks kahte geimi, kui need käes, paneb peatreener Gheorghe Cretu tõenäoliselt platsile vahetusmängijad. Nii talitas ka eelmine juhendaja Avo Keel aastal 2010, kui play-off’i avamängus alistati Holland 3:1. Toona vedasid ka vahetusmängijad välja ja korduskohtumine võideti 3:0.

Ka Rootsi juhtmängija Marcus Nilsson ja treener Johan Isacsson märkisid pärast kaotust, et korduskohtumise eel on kõik endiselt võimalik. Isacsson avaldas Rootsi võrkpalliliidu kodulehel arvamust, et 1:3 kaotusmängus tegi Rootsi koondis viimase kümne aasta parima etteaste.

Pühapäevane kohtumine Halmstadis algab Eesti aja järgi 16.00, otsepilti mängust näitab ka ETV.