Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley revanšeeris meistriliiga poolfinaalis Toursile avamängu 0:3 kaotuse. Koduplatsil võeti raske 3:2 võit. STATISTIKA. Viletsa servi vastuvõtu tõttu said Pariisi temporündajad vähe tööd. Terve kohtumise kaasa löönud Kreegi arvele kogunes seitse punkti. Otsustav matš peetakse laupäeval.

Prantsusmaa esiliigas sai Kert Toobali ja Martti Juhkami leivaisa Rennes’i Volley Martigues’st kahel korral jagu 3:0. Toobal ja Juhkami tõid kordusmängus mõlemad viis silma. STATISTIKA. Rennes’i hooaja peaeesmärgiks oli meistriliigasse tõusmine, selleks tuleb võidukas olla ka järgmisel laupäeval Pariisis peetavas esiliiga finaalis, kus vastaseks Nice.

***

Poola liigas teenis eestlaste klubi Lubini Cuprum väga hea viienda koha, suurepärase hooaja teinud Keith Pupart sõlmis uue kaheaastase lepingu. „Sain need tingimused, mis ma olin enda jaoks valmis mõelnud,“ jäi Pupart kontrahtiga rahule. Ühtlasi tagas Cuprum uueks hooajaks ka koha eurosarjas.

Mullu üllatas Gheorghe Cretu juhitud Cuprum Poola võrkpallisõpru meistriliiga debüüthooajal seitsmenda kohaga, nüüd tehti Puparti ja Robert Tähe abil veel samm edasi. „Mina jäin möödunud hooajaga väga rahule ning kripeldama ei jäänud midagi. Nii palju kui klubi juhtidest aru sain, jäid nemadki rahule. Meie ette jäidki vaid kõik neli suurt. Kõikide positiivsete asjade kokkulangemisel oleksime võinud mängida ka kolmanda-neljanda koha peale, aga see oleks selle koosseisu jaoks olnud maksimum,“ rääkis Pupart ja täpsustas: „Mängisime sisuliselt terve hooaja ilma diagonaalründajateta. Nad tegid kahekesi terve hooaja peale kolm head mängu, viimases kümnes kohtumises oli selle koha peal hoopis üks nurgaründaja ja võib öelda, et oli seal ilmselgelt edukam.“

Cuprumis jätkab ka Täht, kes sõlmis juba mullu kaheaastase lepingu.