Esmalt tasub peatuda meie kõrgliigas mängivatel naisvõrkpalluritel. Kolme esimese vooru järel punktita olnud Terville Florange on leidnud hea hoo, kui kolmes viimases voorus ei ole vastastele geimi loovutatud, kirjutab volley.ee. Polina Bratuhhina-Pitou tegi üleeilses võõrsil toimunud 3:0 (15, 21, 21) võidumängus Chamalieres'i võistkonna vastu kaasa kahes esimeses geimis, mille jooksul kogus 5 punkti.

Varem Itaalia kõrg- ja esiliigas mänginud eksnarvalanna Anna Kajalina (24, 203 cm) kuulub praegu Prantsusmaa tippliigas mängivasse St. Raphaeli naiskonda. Viimati võideti koduseinte toetusel 3:1 (18, 23, -20, 20) Beziersi esindust. Kajalina oli 16 punktiga enda võistkonna resultatiivseim ja kasuteguriga + 13 kogu mängu parim.

St. Raphael hoiab seitsmest voorust kogutud 12 punktiga kuuendat kohta. Florangel on kuue mänguga koos 9 punkti, mis annab hetkel seitsmenda koha. Individuaalses arvestuses on Kajalina 94 punktiga liiga paremuselt neljas-viies punktitooja.

Prantsusmaa kõrgliigas oli võidukas ka Poitiersi Stade Poitevin, kes mängis koduväljakul toimunud põnevusetenduses 3:2 (17, -20, 22, -21, 15) resultaadiga üle Lyoni võistkonna. Eelnevates voorudes põhikoosseisus mängu alustanud Andri Aganits tuli seekord väljakule kolmandas geimis ja kogus mängu lõpuvileks seitse punkti. Rünnakul tõi Aganits viis (50%) ja blokis kaks punkti.

Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley kodusaalis nelja viimase aasta meistri Toursi vastu geimivõiduni ei jõudnud, leppides 0:3 (-16, -20, -23) kaotusega. Kreek sai kogu mängu jooksul vaid kaks tõstet, millest ühe realiseeris punktiks. Lisaks aitas eestlane koduklubi ühe blokipunktiga.

Poitiers on seitsme vooru järel 15 punktiga kolmas, Pariis hoiab kuue mänguga kogutud 9 punktiga kaheksandat kohta.

Prantsusmaa esiliigas jätkab edukat hooaega Martti Juhkami ja Kert Toobali koduklubi Rennes Volley, kes kuuendas voorus oli 3:1 (21, -22, 15, 15) tulemusega parem turniiritabeli punasest laternast Plessis-Robinsonist. Suurepärase etteaste teinud Juhkami oli 21 punktiga võitjate parim. Seejuures näitas Juhkami kasutegurit +15. Kogu mängu tegi kaasa ka Toobal, kes panustas võitu kaks rünnaku- ja kaks blokipunkti.

13 punkti kogunud Rennes jätkab teisel kohal. Parimana 14 punkti saavutanud Nice võistkond on pidanud ühe mängu rohkem.