Meie neiud startisid turniiril igati südilt, kui tasavägiselt kulgenud avageimi alguse järel spurditi ette 11:7 ja sealt juba 19:9. Geim lõppes meie naiskonna 25:17 eduga, kirjutab volley.ee. Väga hästi töötas meie serv, sest soomlannade vastuvõtuprotsent oli vaid 18 ja rünnakul näidati 27-protsendilist efektiivsust. Eesti näitajad olid 38 ja 46 protsenti. Järgnevates geimides olid kaalukausid soomlannade kasuks ja see andis tunda ka resultaadis.

Teises geimi keskpaigaks oli Soome ees 13:5, 15:9, 20:13 ja edu hoiti lõpuni. Kolmanda geimi alguses läksid põhjanaabrid ette 5:1, kuid Eestil õnnestus vahe tagasi mängida. Geimi lõpuosas pääses Soome uuesti 20:17 ette, ent meie naiskonna kolm järjestikust punkti võrdsustasid taas seisu. Järgnesid viigiseisud kuni 23:23-ni, kust põhjanaabrid aga kaks järjestikust punkti noppisid. Neljas geim oli juba soomlannade jõudemonstratsioon. Esmalt nopiti kaheksa esimest punkti ja lõpuks särasid tablool numbrid 25:12.

Eestil kandsid põhiraskust Kertu Laak ja Silvia Pertens, kes tõid vastavalt 20 ja 17 punkti. Neidude efektiivsusnäitajad olid +12 ja +10.

Tänaõhtuses teises E-alagrupi mängus kohtuvad Bulgaaria ja Norra. Eesti naiskond peab järgmise matši homme kell 18:30, kui meie vastaseks on võõrustajate koondis.

Nelikute võitjad pääsevad otse finaalturniirile, seitsme alagrupi teise koha omanikud ja parim kolmas võistkond jätkavad EM-i pileti jahti kolmandas ringis.