Kui kahes esimeses geimis anti initsiatiiv ja edu horvaatidele tänu rohketele servivigadele, siis kolmandas geimis näidati oluliselt paremat mängu ja meie neiud olid seisul 24:22 väga lähedal ka geimivõidule.

Eesti koondise parim punktitooja oli Kerttu Laak 10 punktiga, vastastel tõid Marijeta Runic ja Antonia Volmut mõlemad oma naiskonnale 11 punkti.

„Tegime eriti just esimeses geimis lubamatult palju servivigu. Teadsime, et vastased on füüsiliselt tugevad ja rünnakutel ohtlikud, seepärast pidime servidel riskeerima, aga vigu oleks siiski pidanud vähem tegema“ ütles mängujärgses kommentaaris Eesti koondise peatreener Peeter Vahtra.

Kolmandas geimis väga edukalt mängu sekkunud sidemängija Karmen Reivik lisas: „Mängu alguses olime liialt pinges ja eksisime lubamatult palju. Kolmandas geimis saime emotsiooni üles ja olime lähedal geimivõidule.“

Päeva esimeses mängus, mis otsustas ka alagrupi esikoha saatuse, võitis Kreeka Türgit 3:2. Aga kuna türklannadel piisas turniirivõiduks kahest võidetud geimist, siis lähevad alagrupist teise kvalifikatsiooniringi just Türgi neiud.

Turniiri lõplik paremusjärjestus: 1. Türgi; 2. Kreeka; 3. Horvaatia; 4. Eesti.

Videointervjuu Eesti koondise peatreeneri Peeter Vahtraga: