Tegemist on koondisega, kes mängis mullu 28-aastase vaheaja järel taas Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Eelmisest aastast pärineb veel üks vägev saavutus, kui Ungari võitis Euroopa liiga. Koondisesse kuulub mängijaid koduse liiga kõrval ka Prantsusmaalt, Itaaliast, ja Aserbaidžaanist. Lisaks kuuluvad C-alagruppi veel soomlannad ja poolatarid. Alagrupi võitjad pääsevad otse EM-finaalturniirile, teise koha naiskonda ootab oktoobri alguses valiksarja kolmas ring.

"Poola on väga tugev, Ungari ja Soome peaksid taseme poolest meile paremini sobima. Ühe võidu tahaks põhjanaabrite või hõimuvellede üle ikka saada," vaatas rahvusnaiskonna peatreener Marko Mett algava turniiri suunas. Kontrollmängudes võitis Eesti kindlalt nii Kohilas toimunud turniiri kui ka kolmel korral Soome kõrgliigas mängivat Rovaniemi Woman Volley't. "Täit selgust need mängud võistkonna hetkeseisust ei andnud. Loomulikult oleksime tahtnud tugevamaid sparringupartnereid ja kellegi käest ka enne turniiri sugeda saada. Tulevikus plaanime sellises olukorras kindlasti vaadata Valgevene või Venemaa suunas," rääkis Mett.

Võrreldes kevadel toimunud valiksarja avaringiga, kus alistasime nii Luksemburgi, Rootsi kui Taani, ei ole naiskonnas algavatel turniiridel Anna Kajalinat ja põlvevigastust ravivat Polina Bratuhhina-Pitoud. Puudu on ka ülikogenud Mari-Liis Graumann. "Koondis ei ole küll nii kogenud kui kevadel, ent mul ei ole kahtlust, et nooremad saavad nende ees seisva ülesandega hakkama," on Mett kindel.

Šveitsi kõrgliigas mängiv nurgaründaja Anu Ennok lisas, et kevadega võrreldes on veel üks suur muutus. "Nendeks mängudeks tulid kõik oma klubide juurest, nüüd oleme rohkem kokku kasvanud ja võistkond on kindlasti ühtsem," vaatas Ennok tagasi kuu aja pikkusele laagriperioodile.