Kolmenädalane laager toimub Murastes ja sellest võtab osa 18 koondislast. Neist kaheksa mängisid lõppenud hooajal piiri taga, kümme mängijat tuleb koduliigast. „Tänavuseks eesmärgiks on see, et treenerid saaksid tutvuda mängijatega ja vastupidi. Oluline on leida ühtne mõtlemine, muidu on väga raske edasi minna. Kuna pallimängud on läinud nii võimsaks, on kindlasti sihiks ka füüsilise võimekuse parandamine,” tutvustas Andrei Ojamets tänavusi rahvusnaiskonna eesmärke.

Laager lõppeb kahe kontrollmänguga, kui 30. ja 31. mail kohtutakse võõrsil Taani naiskonnaga. Valikmänge naistel sel aastal ei ole, 2017. aasta EM-finaalturniiri kvalifikatsioonitsükkel algab tuleval kevadel.

Rahvusnaiskonna abitreener on Aigor Kaibald, osa treeninguid aitab läbi viia ka endine tippmängija Sten Esna. Koondise füsioterapeut on Ivar Vähi, mänedžer ja statistik Mihkel Sagar ning füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Tarmo Tiits.

Eesti koondise treeninglaagrisse kutsutud mängijad:

Sidemängijad: Kaisa Bahmatsev (TTÜ), Julija Mõnnakmäe (Kohila VK)

Diagonaalründajad: Natalja Bratuhhina (Terville’i Florange, Prantsusmaa), Kadi Kullerkann (Houston University, USA), Kertu Laak (Kohila VK), Merilin Salben (AEK Larnaca, Küpros)

Nurgaründajad: Polina Bratuhhina-Pitou (Terville’i Florange, Prantsusmaa), Anu Ennok (LP Viesti Salo, Soome), Mari-Liis Graumann (Kohila VK), Raili Kont-Kontson (TLÜ), Nette Peit (Lindesberg, Rootsi), Margot Pähn (Võru VK)

Temporündajad: Eliise Hollas (Tartu Ülikool/Eeden), Maali Kanemägi (TTÜ), Kristel Moor (Auburn University, USA), Laura Parts (Kohila VK), Eliisa Peit (Terville’i Florange)

Liberod: Kristi Nõlvak (TTÜ)