Suurepäraselt alustanud Kristiine Miileni toel võideti esimene geim 25:15 ja teine 25:20. Kolmandat domineerisid juba soomlannad, Miileni serviässa järel pääses Eesti ette 17:16, kuid kiirelt jäädi uuesti taha 17:22. Sealt võideldi vahe veel minimaalseks, aga geim ikkagi Soomele 25:23. Neljandas läks Eesti Miileni kolme järjestikuse rünnaku järel alguses juhtima 6:2, ometi mängiti see edu ohtrate lihtvigadega maha, Soome läks ette 13:9 ja seegi geim külalistele numbritega 25:20. Viiendas geimis jätkus Soome bravuur ja Eesti eksimustejada, põhjanaabrid spurtisid ette 6:0 ja võitsid geimi lõpuks 15:7.

Miilen kogus 27 punkti (kasutegur +20), Kertu Laak lisas 17, Eliise Hollas 11, Liis Kullerkann 7, kahel viimasel nädalal seljaprobleemidega maadelnud Anu Ennok jäi vaid 5 silma peale.

Põhidiagonaalründaja vigastuse tõttu otsisid soomlannad esiti õiget koosseisu, nurgaründaja kohal alustanud kapten Pauliina Vilponen nihutati teises geimis diagonaali ning kolmandas geimis said nad oma mängu käima. Vilponen ja Daniela Öhman kogusid kumbki 17 silma.

Kaotuse järel pidas treener Andrei Ojamets naistele päris pika loengu. Mis oli põhisõnum? „Sõnum oli lihtne: meie mängustabiilsus sõltub meie vaimustabiilsusest. Lõime enda poolt tehtud vigadega platsile kaose, aga kaoses on väga raske mängida,” nentis Ojamets.

Mäng hakkas suuresti kärisema servi vastuvõtu pealt, aga olid muidki vajakajäämisi. „Mängudistsipliin lonkab kohati. Me ei pea kokkulepitud asjadest kinni. Kui blokis on käsk piir kinni panna, ei tohi lasta piiri lüüa,” raputas Miilen endale ja kaaslastele tuhka pähe. „Me ei oska hästi kaotusseisus mängida. Siis tuleks juurde panna, meie aga läheme trepist alla. Viimases geimis andsime liiga kergelt alla.”

See on nukker algus valiksarjale. Tuleb muidugi arvestada, et Tšehhi, Rootsi ja Soomega ühte alagruppi kuuluv Eesti ongi igas kohtumises pigem autsaider. Kui Andrei Ojametsa hoolealused tulid suvel Euroopa Hõbeliigas neljandaks, siis näiteks soomlannad olid samal kohal Kuldliigas. EM-ile pääseb iga alagrupi kaks paremat. Pühapäeval mängitakse võõrsil Rootsiga, mis täna mõneti üllatuslikult sai võõrsil 3:2 jagu Tšehhist.

Meeste valiksarjas kohtusid täna omavahel Eesti alagrupikaaslased. Avo Keele juhendatav Läti vandus Iisraelis võõrustajatele alla 0 : 3 (-23, -27, -13). Enne mängu ütles Keel, et kaotuse korral muutuvad Läti edasipääsu võimalused väga väikeseks. Pühapäeval mängib Eesti Riias Lätiga.