Cretu treenerikarjääri esimene periood aastatel 1997 kuni 2005 möödus Austrias, seejärel on ta töötanud Belgia, Itaalia ja Poola meeskondade peatreenerina, abitreeneri kogemus on tal Austria ja peatreeneri kogemus Rumeenia rahvuskoondisest.

"Gheorghe Cretu on Eestile hea ja huvitav leid. Tema teadmised Eesti võrkpallist üllatasid mind positiivselt ja tema kogemused nii rahvusmeeskondade juhendamisest kui Meistrite Liigast annavad usku, et oleme teinud hea valiku," loetles EVFi president Hanno Pevkur otsuse langetamist mõjutanud faktoreid, "lisaks on tal ette näidata ka pikaajaline korralik enda mängijapagas, nii klubide kui rahvuskoondiste tasemel."

Uus koondise peatreener Cretu ise tänas alaliidu juhatust talle usaldatud vastutusrikka ülesande eest ja ütles, et on väljakutseks valmis. "Olen jälginud Eesti mängijaid nii klubide kui koondise tasemel juba aastaid ja tean nende potentsiaali," ütles Cretu seniste Eesti-sidemete kohta. "Eestis on palju häid noori mängijaid ja ühiselt püüame tulevikus rohkem just noormängijatesse panustada," lisas ta.

EVFi peasekretär Tarvi Pürn usub 1+1-aastase lepingu alusel tööd alustava uue peatreeneri sobivust Eesti keskkonda: "Tema juhendatud võistkonnad on olnud Eesti võimalustega võrreldaval tasemel, Kert Toobali kaudu saime ka eelinfot tema juhendamisstiili kohta," täpsustas Pürn.