Tõsi, vastased ongi meist tugevamad, ent geimides võinuks saada rohkem punkte kui 20, 19 ja 14. Rohkem tahtnuks platsil näha võitluslikkust ja vähem vigu. Eesti tegi rünnakul 24 viga (14 korda löödi blokki, 10 korda auti), Tšehhi kõigest 9 (6 ja 3).

„Ei kommenteeri!“ teatas Eesti võistkonna juhendaja Gheorghe Cretu ajakirjanikele sissejuhatuseks. Aga kommenteerib siiski, tulikuumalt ja vurinal: „Sellist asja pole põhjust kommenteerida. Me oleme kõik väga pettunud. Me ei valmistunud terve suve selliseks etteasteks. Sellise suhtumisega ei mängita valikmänge!“

Õiget seletust Cretu kaotusele esimese kuumaga pakkuda ei osanud. „Ma ei tea, mis juhtus,“ ütles ta pead raputades. Kuuldavasti jättis külmetushaigus pitseri Robert Tähe mängule, võistkonna üks liidritest piirdus viie punktiga ja tema kasutegur oli seekord -4. „Aga teiste kohta ei olnud mul eelnevalt mingit halba infot,“ nentis Cretu.

"Tundub, et Robil läks mängu ajal enesetunne hulluks, seda oli näost näha," lisas 100. koondisemängu kirja saanud Rait Rikberg. "Aga ta on selline mees, et läheb platsilt ära vaid kirstus. Mõnes mõttes tuleb au anda, teises mõttes oleks võibolla pidanud teistele seisust rääkima. Samas olen ise ka selline mees, kes ei taha kuidagi mängult eemale jääda."

Ka Rait Rikbergi statistikust vend Alar Rikberg andis teise geimi ajal treeneritele signaali: Tähe liigutused on samasugused nagu kontrollmängus Milanoga, mil ta jäi haigeks. Kuna väärilist vahetust võtta pole, jätkas Täht lõpuni. Rauno Tamme asendas kolmandas geimis Pupartit, 19-aastast Karli Allikut ei söandanud Cretu platsile saata. „Ma ei taha, et see oleks mingi alibi. Me ei vaja mingeid „kangelasi“ ja see ei olnudki kangelastegu. Tundsin ennast piisavalt hästi, et tiimi aidata, paraku ebaõnnestusin,“ ei soovinud Täht haiguse taha pugeda.

Kas selles kaotuses oli üldse midagi positiivset? Rumeenlasest peatreener võttis mõtlemiseks pool minutit. „Kohati suutsime järgida pallingutaktikat ja servida õigele mehele ja… Aga me ei olnud täna võimelised mängima sellist bloki-kaitse-mängu, mis on meile omane. Kõik vaatasid millegi pärast järsku teise mehe otsa: see pole minu pall, see on sinu! Sellise suhtumisega on raske vastast kauem platsil hoida.“

Kaotuse järel kamandas Cretu hoolealused riietusruumi koosolekule. „Ma tean, et meie meeskonnal on ka teine nägu ja me suudame mängu tagasi tulla,“ lausus ta enne seda. See oligi tänase päeva ainuke helge lause.

Venno tõi 13 punkti (rünnak 43%; tegi ka 11 viga rünnakul; kasutegur -1), Aganits 7 (kasutegur +5; rünnak 57%), Täht 5 (-4; rünnak 22%), Pupart 5 (0), Kert Toobal 4 (+4; 3 blokki), Kreek 3 (-1), Treial 2 (+1). Tšehhi resultatiivseim oli 14 punkti kogunud Donavan Dzavoronok.