PlusLiga teise ringi esimese vooru mängu alustas paremini Lubin, kes võitis avageimi 25:19 ja teise napilt 25:23. Siis sai aga ligi kümme korda suurema eelarvega Rzeszow oma mängu käima ja järgnevates vaatustes sõideti Lubini meeskonnast justkui teerulliga üle - 25:15 ja 25:15. Viimaseks geimiks aga Lubin kosus ja võttis napi 15:13 paremusega kaaluka võidu, vahendab volley.ee.

Gheorghe Cretu sõnul polnud võit talle suur üllatus: "Tundsin juba enne mängu, et meil on võiduvõimalusi. Sama tunne oli ka enne mängu Gdanskiga." Peamiseks võtmeteguriks tulemuse vormistamisel pidas Cretu usku enesse: "Avageimis väljendus meie uks võiduvõimalusse iga pallivahetuse järel üha selgemalt. Isegi viiendat geimi, pärast kahte selget geimikaotust, alustasime enesekindlalt."

Tulemuse üle oli Cretu loomulikult rõõmus, toonitades et see oli magus palk raskele tööle, mida on teinud nii klubi, mängijad kui abipersonal.

Pühapäeval ei teinud kaasa Lubini meeskonna põhidiagonaal Marcel Gromadowski, kes kukkus õnnetult pärast avaringi viimast mängu Jastrzebskiga. Teda asendanud 22-aastane Szymon Romac sai aga ülesannetega suurepäraselt hakkama (20 punkti, +8) ja pälvis parima mängija auhinna. Eesti publikule Pärnu ja Selveri meeskonnast tuttav temporündaja Dmytro Pashytskyy oli 11 punktiga (+6) paremuselt teine skooritegija.

Lubin lõpetas avaringi seitsmendana

Poola meistrivõistlustel teeb tänavu kaasa 14 meeskonda ning tase on ühtlaselt kõrge. Cretu juhendatav meeskond on PlusLiga debütant, mullu saavutati esiliigas kolmas koht. Cuprum Lubin on võitnud seni 14-st mängust 8, lisaks Rzeszowile alistati avaringis eeldatavalt tugevamatest vastastest ka Gdansk Lotos Trefl (võõrsil 3:0) ja Poola karikakaitsja Kędzierzyn-Koźle Zaksa (võõrsil 3:2).

"Selle aasta PlusLiga on läbi aastate kõige tasavägisema tasemega. Positiivne laeng oli kogu Poola võrkpallile kuldmedal tänavusel MM-il," kirjeldas Cretu olukorda Poolas. Enda juhendatavat meeskonda hindas ta järgmiselt: "Olen oma meeskonnaga rahul, inimesed näevad meie võite tugevate meeskondade üle suurema üllatusena, kui me ise. Võrkpallifänni teadvusse pole veel jõudnud see, et ka Lubin on arvestataval tasemel meeskond. Kui me peame oma mänguplaanist kinni, võime alistada ükskõik millise vastase." Hooaja plaanid võttis Cretu kokku järgnevalt: "Meie eesmärgiks on jõuda play-off mängudele ja muutuda meeskonnana järjest paremaks."

Tiimide ühtsest tasemest annab tunnistust kasvõi fakt, et Belchatow sai teise ringi esimeses mängus üllatuskaotuse viimasel kohal paiknevalt Bedzinilt (tõele au andes, tiitlikaitsja mängis teise koosseisuga). Belchatow on 14 mängu järel 37 punktiga PlusLiga liider, järgnevad Rzeszow (34), Gdansk (33), samuti meistrite liigas osalev Jastrzebski Wegiel (28) ja Zaksa (27). Lubin on 24 punktiga seitsmendal positsioonil, kohamängudele pääsevad kaheksa parimat.

PlusLiga meeskonnad liituvad Poola karikavõistlustega 23. detsembril, Lubini vastane kaheksandikfinaalis on esiliiga meeskond Września Krispol või Suwałki Ślepsk. Edu korral ootab veerandfinaalis suure tõenäosusega Belchatow, kes kaheksandikfinaalis mängib 2010/11 hooajal Cretu juhendatud Olsztyniga.

PlusLiga tabeliseisu leiate SIIT.