Eesti koondis katsetas täna üht ootamatut vangerdust. Nimelt on koondise diagonaalründaja Oliver Venno harjutanud laagris sootuks uuel positsioonil – nurgaründaja kohal. 210sentimeetrine Venno pole varem kunagi nurgaründajana tegutsenud, ehkki sellest võimalusest oli juttu juba siis, kui treeneriks oli koondises Avo Keel ja teiseks diagonaalründajaks Argo Meresaar. Täna sai see teoks.

Venno sai uuel kohal hästi hakkama. Eriti muljetavaldav oli vaadata ta rünnakuid positsioonilt number kuus, kuid mees oli tasemel ka kaitses, servi vastuvõtul tal väga palju tööd ei olnudki. Eesti koondise ainus nõrkushetk oli teise geimi lõpus, kui kasutamata jäeti kolm geimpalli. Slovakkia võitis selle geimi 26:24. Avageim kuulus Eestile 25:22, viimased 25:19 ja 25:17.

Eesti rünnak oli tänu sellele vangerdusele ülivõimas: Venno, Täht ja Teppan lõid kordamööda palle maha, nagu ise tahtsid. Eesti rünnakuprotsent oli 62, Slovakkial 47. Hea märk oli see, et hoolimata uudsest koosseisust oli meie servi vastuvõtt paigas - 72 (Slovakkial 61%). Juurde on kindlasti panna servi osas, eestlased eksisid pallingul koguni 23 korda, ässasid kogunes 3. STATISTIKA

Eesti alustas koosseisus Andres Toobal, Teppan, Täht, Venno, Henri Treial, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikberg. Mängu lõpus said platsile ka Kristo Kollo ja libero Silver Maar.

Teppan tõi 22 punkti (kasutegur +11; rünnak 61%), Täht 19 (+12; 64%), Venno 14 (+8; 72%; servi vastuvõtt 70%) ning Tammemaa ja Treial kumbki 5. Slovakkia parim oli 13 silma kogunud Julius Firkal.

"Mulle väga meeldis nurgaründajana mängida," rääkis Venno. "Sain mugavustsoonist välja, vahelduseks päris hea. Täitsa tore oli. Kunagi Tartu Pere Leivas olin sel kohal mänginud ühe-kaks mängu ja noorteklassis alustasin ka nurgaründajana. Ja rannavolles olen ju ikka servi vastu võtnud. Number kuue pealt rünnata oli teistmoodi, aga polnud probleemi. Täitsa lahe. Kaitses on rohkem liikumist, iga ründaja puhul tuleb erineval kohal olla."

Eesti koondise mängu kohta ütles Venno, et tegu oli hooaja esimese mänguga ja teineteise mõistmine peaks üha paremaks minema. "Mõni mees ühines koondisega alles nädal aega tagasi," lausus Venno, kelle sõnul jätkub eksperiment ja teda võib ka järgmistes matšides näha servi vastuvõtjana. Pallingu vastuvõtuks oli kokku lepitud kindel taktika: "Võtsin ainult neid palle, mis mulle pihta tulid. Mis mööda läksid, jätsin Robertile ja Rikbergile."

Teises meie alagrupi kohtumises alistas Belgia Rootsi 3:1. C-grupis lõi Soome Tšehhit 3:0 ja Portugal Hispaaniat 3:1.

Keele võidukas debüüt

Samal ajal Euroopa Hõbeliigas tegi Läti koondise peatreenerina debüüdi endine Eesti koondise juhendaja Avo Keel. Austrias toimunud mäng kulges üsna sama stsenaariumi järgi. Läti võitis esimese geimi 25:21, kaotas teise 21:25, kuid võitis järgmised 25:17 ja 25:22. Tunamullu Pärnus pallinud Edvarts Buivids tõi Lätile 19 punkti (rünnak 57%), väga resultatiivselt tegutses ka omal ajal Selveris pallinud sidemängija Deniss Petrovs, kes hankis rünnakul 6 ja blokis 3 silma. STATISTIKA

Lisaks Lätile ja Austriale kuuluvad veel Hõbeliiga A-gruppi Makedoonia ja Kosovo.

Avo Keel, Läti koondise peatreener.