Eesti alustas veidi harjumatus koosseisus: Andres Toobal, Oliver Venno, Robert Täht, Andrus Raadik, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg. Neljandas geimis tulid platsile ka Kristo Kollo ja Henri Treial. Hiljuti pika klubihooaja Prantsusmaal lõpetanud koondise kapten Kert Toobal sai seekord puhkepäeva.

Eelinfo:

Rahvusmeeskond lendas juba teisipäeval Portugali, kus tänasest laupäevani kohtutakse kolme korral sealse riigi koondisega. „Eesmärk on näha, millises vormis koondislased on. Kindlasti tahan kasutada erinevaid koosseise ja teha vajalikke parandusi meie mängupildis,” rääkis koondise peatreener Gheorghe Creţu.

Edela-Euroopasse sõitis kolmteist koondislast. Neist kõige erilisem on reis 212 sentimeetri pikkuse Mart Naabri jaoks, sest temporündaja seisab oma koondisedebüüdi lävel. Teine põletav küsimus on loomulikult nurgamängijate osakonnas. Viimased kaks hooaega Poola kõrgliigas pallinud Robert Täht peaks eelseisvaid turniire silmas pidades olema kindel põhikoosseisu mees, ent teisele kohale läheb lahti armutu duell. Portugalis on ülejäänud kolm nurgaründajat Andrus Raadik, Karli Allik ja Kristo Kollo.

Eeloleval nädalavahetusel seisab koosseisuga vangerdamist ees ka rahvusnaiskonna peatreeneril Andrei Ojametsal. Reedest pühapäevani kohtub naiskond kolmel korral võõrsil Taaniga, ent kooli lõpetamise tõttu ei saa neist matšidest osa võtta Silvia Pertens ja koondise üks peamisi rünnakujõude Kertu Laak. „Lähinädalate eesmärgiks on sättida kokkumängu ja hea koostöö leidmise kallal tööd teha ning mängijaid võimalikult heas füüsilises toonuses hoida,” vaatas Ojamets lähenevate MM-valikmängude suunas.

MM-valiksarja Euroopa tsooni teise ringi mängud peab rahvusnaiskond 30. maist 4. juunini Portugalis, kus võõrustajate kõrval läheme vastamisi Prantsusmaa, Saksamaa, Soome, ja Sloveeniaga. Enne neid sõidame veel külla lõunanaabritele, kellega mängime 26. ja 27. mail.

Rahvusmeeskonna MM-valiksarja mänge saab Eesti spordipublik oma silmaga uudistada, kui 24.-28. maini kohtume Kalevi spordihallis Kosovo, Montenegro, Rumeenia, Ungari ja Venemaaga. Pääsmeid saab neile matšidele osta Piletilevist.

Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi esimene alagrupiturniir peetakse 2.-4. juunini Montenegros, kus mängime võõrustajate kõrval Hiina Taipei ja Tuneesiaga. Nädal aega hiljem võõrustame matše Katari, Kreeka ja Venezuelaga.

Lisaks on kavas ka neli sõprusmängu, kus 19.-21. maini mängime Kalevi spordihallis kolm korda Hispaania ja korra Venemaaga.

Rahvusmeeskonna sõprusmängud Portugalis
11. mai 19:00 Portugal – Eesti Vila Flor
12. mai 19:00 Portugal – Eesti Vila Flor
13. mai 17:00 Portugal – Eesti Vila Flor

Rahvusnaiskonna sõprusmängud Taanis
12. mai 20:30 Taani – Eesti Kopenhaagen
13. mai 20:30 Taani – Eesti Kopenhaagen
14. mai 20:30 Taani – Eesti Kopenhaagen

Rahvusmeeskonna koosseis Portugalis
Sidemängijad: Andres Toobal, Kert Toobal
Temporündajad: Andri Aganits, Ardo Kreek, Mart Naaber, Henri Treial
Nurgaründajad: Karli Allik, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Robert Täht
Diagonaalründajad: Renee Teppan, Oliver Venno
Liberod: Rait Rikberg

Peatreener: Gheorghe Crețu
Treener: Rainer Vassiljev
ÜKE treener: Mirko Fasini
Füsioterapeut: Siret Kalbus
Statistik: Alar Rikberg
Massöör: Gardo Maruste
Mänedžer: Robin Ristmäe

Rahvusnaiskonna koosseis Taanis
Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe, Egle Püvi, Melissa Varlõgina
Nurgaründajad: Raili Kont-Kontson, Kristiine Miilen, Nette Peit, Erle Püvi
Temporündajad: Eliise Hollas, Liis Kullerkann, Eliisa Peit
Diagonaalründaja: Kadi Kullerkann
Libero: Kristi Nõlvak

Peatreener: Andrei Ojamets
Treener: Marko Mett
ÜKE treener: Indrek Verro
Füsioterapeut: Hardi Paas
Mänedžer ja statistik: Mihkel Sagar