Juuli alguses Euroopa liiga võitjaks kroonitud Eesti alustas mängu hästi, võites esimese geimi 25:23 ja teise 25:22. Seejärel sai hoo sisse tänavu Maailmaliigas kõrge üheksanda koha teeninud Belgia esindus, kes loovutas kahes järgnevas geimis eestlastele vaid 14 ja 19 punkti. Ka viiendas geimis olid paremad "Punased Draakonid," saavutades 15:11 paremusega 3:2 (-23, -22, 14, 19, 11) võidu.

Rünnakul 55-protsendilist (40-st 22) efektiivsust näidanud ja üheksaga plussi jäänud Robert Täht kogus üleplatsimängijana 25 punkti. Renee Teppan lisas Eesti koondise tulemusse 16, Keith Pupart 12 ja Andri Aganits 10 silma. Belgia meeskond oli mõnevõrra parem nii pallingu vastuvõtul (57%-54%), rünnakul (52%-47%) kui blokipunktide arvestuses (12-11). Pallinguässasid lõid vastased kaheksa ja meie neli.

Volley.ee-le antud mängujärgses kommentaaris tõi Täht välja pallingu tähtsuse: "Nagu esimesele treeningmängule kohane, siis sellist sundimatut "soperdamist" oli päris palju. Vastased lõid kogu mängu väga head servi, aga kui esimesed kaks geimi suutsime oma side-outi ilusti hoida, siis edaspidi jäime sellega hätta. Kui mõni hea serviga vastane püsib iga geim kolm kuni neli korda servijoone taga nii, et meie ei suuda ära lüüa, siis ongi keeruline võita."

Siiski oli Eesti koondise nurgaründaja optimistlik: "Väga pikalt siin analüüsida ei ole mõtet, homme tuleb vigade parandus teha."

Laupäeval alustatakse Eesti - Belgia mänguga kell 18 ja pühapäeval kell 17.