Tiitlikaitsja ja turniiritabeli liider Tartu Ülikool/Bigbank kohtub laupäeval Leedus tabelis viimasel kohal paikneva Jonava KKSC-Achemaga ning viiendal real paiknev TalTech/Tradehouse kaks kohta kõrgemal asuva lätlannade VK miLATssiga, kirjutab volley.ee. Pühapäeval mängib Tartu naiskond miLATssiga ja Tallinna võistkond Jonava esindusega.

TalTech/Tradehouse`i peatreener Marko Mett ootab vaatamata pikale sõidule punktilisa. "Meie naiskonnal jääb selle aastanumbri sisse veel üksjagu mänge ja peamine eesmärk on need kenasti ära kesta. Daugavpilsi miLATss on võitnud Balti Liigas viiest mängust neli ja Jonava KKSC-Achema ühe mängu. Aga tabeliseis on petlik ja kindlasti on võimalik mõlemaid hammustada. Siht punktilisa hankida on meil olemas hoolimata sellest, et pikk sõit võib jalgades olla ja osad võistkonnaliikmed kaasa ei sõida. Uue nädala sisse jäävad juba uued mängud ning ükskõik milliste emotsioonidega lõunanaabrite juurest naaseme, tulevad uued väljakutsed peale - karikavõistluste poolfinaeria Tallinna Ülikooliga ja Eesti meistrivõistluste teine ring," rääki Mett.

Ka Tartu Ülikool/Bigbanki peatreener Kristjan Kais rõhutas, et pikk bussisõit võib alguses tunda anda. "Mängudegraafik on meil lähiajal väga tihe. Käesoleval ja kahel järgmisel nädalal on kokku koguni 9 mängu, seetõttu üritan mängijate koormust võimalikult palju jagada. Nädalavahetuse vastastest peaks tabeliseisu vaadates tugevam olema lätlannade VK miLATss, kes hoiab kolmandat kohta ja ei ole siiani kodusaalis kaotanud ühtegi mängu. Üks meie eesmärke ongi nende ilus seeria kodusaalis ära rikkuda, kui TalTech/Tradehouse seda enne meid ei tee. Laupäeval mängime Leedus Jonava KKSC-Achema vastu, kes on siiani võitnud ühe mängu. Leedus saab määravaks ennekõike meie endi häälestus ja see, kui kiiresti suudame ennast pärast pikka bussisõitu käima saada," rääkis Kais.

Juhendaja sõnul minnakse punktilisa teenima, kuigi mitmed mängijad jäävad koju. "Meie võistkonna seis on hooaja keskpaigale omane. Vigastuste tõttu jäävad lisaks sidemängija Liis Noormetsale eemale veel mõlemad võistkonna liberod, samuti ei saa erinevatel põhjustel Leetu sõita kaks nurgaründajat. Hoolimata sellest, et meil on tavapärasemast vähem lisakäike, peaks löögijõudu olema piisavalt, et mõlemas eesootavas mängus punktilisa teenida," lõpetas Kais.