Eesti Võrkpalli Liit taotles VIII Üliõpilaste rannavolle MM-i korraldust koostöös Eesti Akadeemilise Spordiliiduga.

Turniir viiakse läbi 2016. aasta juuli kolmandal nädalal Pärnu rannas. Varem on Eesti korraldanud üliõpilaste maailmameistrivõistlusi vaid ühel korral - 2008. aastal orienteerumises.

"Alaliit soovib tugevdada fookust rannavõrkpallile. Aeg on samuti sobilik, sest tänavu käivitunud noortekoondiste tulemusi võiks näha just nendel võistlustel," põhjendas MM-i korraldusõiguse taotlust EVFi peasekretär Tarvi Pürn. Pürn lisas, et üldisemaks sooviks on rannavõrkpalli turniiride korraldamise traditsioone jätkata, vihjates sellega 2008. aastal Pärnus toimunud FIVB Challengerile ning mitmetele läbiviidud EEVZA turniiridele.

Eesti on üliõpilaste rannavolle MM-i ajaloos saavutanud ühe kuldmedali, kui 2008. aastal olid Saksamaal Hamburgis võidukad Mari-Liis Graumann ja Natalja Bratuhhina. Samal aastal kindlustasid Eestile kaksikvõidu Kadri Puri ja Polina Bratuhhina. Viimati 2012. aastal Brasiilias läbi viidud võistuse parimad olid meeste arvestuses sakslased Armin Dollinger ja Jonas Schröder ning naiste arvestuses ameeriklased Summer Ross ja Emily Day.

Järgmine tudengite rannavolle MM toimub 2014. aasta juulikuus Portugalis Portos.