Aga kõigest kolmeks kuuks, pärast Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri (algab 9. oktoobril) vaadatakse värske otsus üle, kirjutab volley.ee. Vahepeal, 8.-13. septembrini, peab Itaalia end parimast küljest näitama ka maailma karikaturniiril Jaapanis, kus tosina meeskonna konkurentsis selgitatakse välja kaks Rio olümpiale pääsejat.

Senine koondise peatreener Mauro Berruto algatas tüli sellega, et viskas neli koondise mängijat distsipliini rikkumise pärast meeskonnast välja vahetult enne Maailmaliiga finaalturniiri juulis. See ei meeldinud alaliidule, ajakirjanikele ega fännidele. Tormi vaigistas korraks Berruto ise, astudes tagasi. Kohe avaldas uus peatreener koondise kandidaatide nimekirja, kus oli ka korda rikkunud Ivan Zaitsevi ja Giulio Sabbi nimi.

See polnud aga kõik. Avaliku kirjaga spordilehes Gazzetta dello Sport astus nüüd üles Itaalia võrkpallurite assotsiatsioon, protesteerides Blengini määramise vastu, kuna too soovivat ühendada klubi ja koondise peatreeneri ametikoha. See andvat Maceratale soodsama platvormi, kuna klubis tehtud otsused võivad survestada koondise peatreenerit, laskmata tal rahulikult töötada.

Kuidas jääb, selgub lähiajal. Meenutagem, et Eesti meeskond mängib EM-il Itaaliaga samas alagrupis.