Tugevatasemelisel turniiril osalevad lisaks Eestile Itaalia, Venemaa ja Iraani järelkasvutiimid. Seega saab Eesti end võrrelda kolme maailma võrkpalli absoluutsesse tippu kuuluva võistkonnaga.

B-koondise peatreener on Urmas Tali. „Selline tugeva tasemega turniir peaks mängijatele olema väga hea motivatsioon. Igaühel on võimalus näidata, mis mehega tegu on, koondise õhkkond on hoopis teistsugune kui klubis,“ rääkis Tali, vahendab volley.ee.

„B-koondise eesmärk on ka tagada, et koondise järelkasv omaks teadmist, milline käekiri koondisel ja peatreener Cretul on ja et tema saaks selgema pildi B-koondise mängijate tasemest. Et Cretu oleks vajadusel nii-öelda tagala kindlustatud,“ lisas Tali.

Tallinn International Volleyball Cupi ajakava:

08. juuni
17:00 Itaalia - Venemaa
20:00 Eesti - Iraan
09. juuni
17:00 Iraan - Venemaa
20:00 Eesti - Itaalia
10. juuni
17:00 Iraan – Itaalia
20:00 Eesti – Venemaa

B-koondise kandidaadid:

Sidemängijad: Robert Viiber (Assoc. Jovens Fonte Bastardo, Portugal), Markkus Keel (Pärnu Võrkpalliklubi), Renet Vanker (Selver Tallinn).

Temporündajad: Mihkel Varblane (Selver Tallinn), Alex Saaremaa (Bigbank Tartu), Kevin Soo (Chemie Volley Mitteldeutschland, Saksamaa).

Nurgaründajad: Dmitri Korotkov (TTÜ), Kevin Saar (Pärnu Võrkpalliklubi), Karli Allik (Düreni SWD Powervolleys, Saksamaa), Stefan Kaibald (Bigbank Tartu), Albert Hurt (Selver Tallinn).

Diagonaalründajad: Tarvo Täht (TTÜ), Markus Uuskari (Bigbank Tartu).

Liberod: Johan Vahter (Saaremaa VK), Silver Maar (Pärnu VK).