Jelgava üks võtmemängijaid on olnud tänavu kahtlemata Austris Štals, kes teenis Pärnu publikult liiga parima libero auhinda vastu võtma minnes sooja aplausi.

"Finaali jõudmine oli Jelgava jaoks parim, mis on meiega juhtunud, sest tegu pole ju sugugi vana klubiga," sõnas Štals pärast finaalis saadud kaotust Pärnule.

Võrkpallisõpradel on Štals eredaimalt meeles sajandi alguse aegadest, kui lätlane kuulus toona veel Euroopas kõrgel tasemel mänginud Pärnu klubi koosseisu. Ta tunnistab, et tunneb end meie suvepealinnas jätkuvalt hästi.

"Muidugi, Pärnu on minu jaoks jätkuvalt nagu teine kodu - olin siin ju nii palju aastaid."

Pärnakate tänavust edu põhjendab kogenud mängumees aga nii: "Neil on väga hea meeskond ning nad ei teinud kahe hooaja vahel sisuliselt üldse muudatusi koosseisus. Nad on kõige professionaalsem meeskond (Saja liigas), kus igal positsioonil on väga head mängijad. Ja nad hoiavad ka oma taset alati kõrgel. Meil Jelgavas on aga mõned mängijad, kes ei suuda alati oma parimat väljakul välja panna."

38-aastane Štals plaanib mängimist jätkata kuni 40. eluaastani, kaugemale tulevikku ta praegu veel vaadata ei julge.

Ent kui Pärnu peatreener ja Štalsi endine meeskonnakaaslane Avo Keel hooaja lõpus kõne teeks, kas Štals oleks nõus Eestisse naasma? "Ma ei usu," vastab muheda olekuga lätlane ning hakkab laginal naerma. Tõsi, pärnakatel on ka heast klassist Edgar Järvekülg Štalsi positsioonil ees.