Valikuid on täpselt kaks: Oliver Venno (26) või Renee Teppan (22). Kui Eesti kaitseväkke mahuvad kenasti ära mõlemad, siis koondise algkoosseisus on koht vaid ühele pikakasvulistest pommitajatest.

Venno kasuks räägib täna taoliste kõrgel tasemel mängude pikaaegne kogemus nii koondise- kui klubitasandil, samas peitubki spordi võlu vahel just selles, et edukamaks võib osutada ka noorem ja vastastele ehk veidi tundmatum mängija. Heast klassist mängumehed on igatahes mõlemad, seda kinnitasid ka Euroopa liiga alagrupimängud.

„Ma arvan, et praegu ongi vara veel öelda, kumb neist alustab. Minagi saan valikust teada ilmselt alles vahetult enne mängu algust,“ tunnistab koondise statistik Alar Rikberg, kes töötab lõpliku otsuse langetaja ehk peatreener Gheorghe Cretuga koos ka Poolas Lubini Cuprumi klubis.

„Ma ei tea, kas see tulenes omavahelisest konkurentsist või oli lihtsalt mõlemal parasjagu hea päev, aga nii head rünnakuprotsenti nagu nad viimasel Eestis tehtud treeningul näitasid, polnud mina varem nende esituses kogenud,“ lisab Rikberg tunnustavalt.

„Teppan on aasta jooksul selgelt edasi arenenud,“ nõustub abitreener Rainer Vassiljev. „Ma ütleksin, et koondisel on üleüldiselt eelmise aastaga võrreldes rohkem vangerdamisvõimalusi. Jah, (Martti) Juhkamit sel aastal küll koondises pole (jäi eemale vigastusega – toim), aga samas temporündajatele (Ardo) Kreegile ja (Andri) Aganitsale on täiesti arvestatavaks vahetusmeheks kerkinud (Timo) Tammemaa. Lisaks Teppanile ja Tammemaale on peamistest vahetusmeestest mullusest kindlasti paremas vormis ka (teine sidemängija) Andres Toobal.“

Diagonaalründaja kõrval kuuluvad ülejäänud kuus kohta põhikoosseisus suure tõenäosusega järgmistele palluritele: sidemängija ja kapteni rollis Kert Toobal, nurgaründajad Keith Pupart ja Robert Täht, temporündajad Ardo Kreek ja Andri Aganits ning libero Rait Rikberg.

Delfi vahendab kell 18.00 algavat Eesti ja Bulgaaria poolfinaalkohtumist tekstipõhise otseblogi kaudu. Teine finalist on selleks ajaks juba teada, sest kell 15.00 avab Varna Spordi- ja Kultuuripalees finaalturniiri Makedoonia ja Austria matš.