Eesti päästis närvesöövas kohtumises viiendas geimis matšpalli ning teenis 3:2 võidu (25:18, 15:25, 25:19, 14:25, 17:15). Homses finaalis mängitakse Maailmaliiga pileti nimel Makedooniaga.

"Mängisime esimeses ja kolmandas geimis oma taseme välja, aga ülejäänud kolmes tegime ise loendamatul arvul rumalaid vigu," sõnas Cretu veerand tundi pärast mängu lõppu, kui Varna Spordi- ja Kultuuripaleesse olid jäänud veel mõned üksikud hinged.

"Kõige olulisem on suhtumine ja külma närvi hoidmine! Me peame õppima mänge lõpetama. Eelmisel sügisel kaotasime EM-il kaks-null eduseisust Serbiale, sest me ei osanud eduseisuga toime tulla. Sellised oskused tulevadki ajaga."

"Au Bulgaariale, nad mängisid hästi. Neil polnud mitte midagi kaotada ja seepärast õnnestus neil kohati ka väga hästi kodupubliku ees mängida. Nad tegutsesid ka üsna mustalt, just nii, nagu eeldatav nõrgem meeskond tihti mängibki, et võidušanss tekiks," viitab Cretu vastaste pidevale protesteerimisele.

"Kõik oli täna meis endis kinni. Olen väga-väga õnnelik, et mehed uskusid ja võitlesid lõpuni. Viimase geim ei ole loterii."

Koondise otsustavad punktid tõi täna Renee Teppan, kes vahetas teises geimis diagonaalründaja positsioonil Oliver Venno välja.

"Me teadsime, et tuleb aeg, kui Renee jõuab Oliveri tasemeni. Tema näol on meil nüüd uus mängija, kes suudab kõrgel tasemel hästi esineda. Oluline on ka see, et nad üksteist treeningutel üha rohkem pingutama sunnivad ja seeläbi endi ja meeskonna mänguklassi tõstavad."

"Tänane võit ja finaalipääs ei ole ainult selle meeskonna teene. See kuulub ka Martti Juhkamile ja Henri Treialile, kes jäid vigastuse tõttu seekord eemale. See on ka Avo Keele ja tema eelkäijate töö vili. See on ka Eesti noortetreenerite töö vili. Ja see on ka eelmise aasta vili. Olime kuus kuud koos ja kasvasime ühtseks meeskonnaks."

Cretu paistab Eesti võrkpalli võimekusse tõesti südamest uskuvat. Teda puudutas, et Maarjamaalt olid Euroopa liiga finaalturniirile kohale tulnud vaid kaks meediaväljaannet, kelle hulka ei kuulu seejuures rahvusringhääling.

"Ma tahaksin lõpetuseks öelda, et Eestis tuleks nüüd lõpuks rohkem tähelepanu võrkpallile suunata. Need poisid on oma tulemustega selle ära teeninud. Ma toon ühe näite. Eelmisel aastal istusid Torinos EM-i ajal Eesti fännisektoris mitte ainult eestlased, vaid ka Lubini Cuprumi klubi juhid. Ma kutsusin neid mänge vaatama ja nad tulid. Nad panid isegi Eesti fännisärgid selga. Ja hiljem nad imestasid: "Vau! Me arvasime, et vaid Poolas armastatakse võrkpalli nii palju, aga ei, ka Eestist lendasid Itaaliasse sajad fantastilised poolehoidjad."