Pika ja eduka karjääri jooksul kõigis Euroopa tugevamates liigades - Venemaal, Itaalias, Poolas ja Prantsusmaal - mänginud Ivanov on Euroopa liiga finaalturniiril enda sõnul küll pealtvaataja rollis, kuid vähemalt hommikuse treeningu ajal aitas ta korraldajaid kõikvõimalike ülesannete lahendamisel.

Mida arvab 42-aastane Ivanov, kelle põhitööks Bulgaaria liiga koordineerimine, tänaõhtusest poolfinaalist, kus suurte võrkpallitraditsioonidega Bulgaaria kohtub Eestiga?

"Kui tulemusi vaadata - Eesti võitis alagrupis kõik mängud, meie saime neli võitu ja kaks kaotust -, olete selged favoriidid muidugi teie," ütleb Ivanov tunnustavalt.

Eesti koondisest Ivanov palju ei tea, kuid hommikusel treeningul nähtu avaldas talle muljet. "Teie meeskonnas on võimsust ja oskust küllaga," ütleb ta.

Kui ühegi Eesti võrkpalluriga kohtumist Ivanov oma mängijakarjäärist ei mäleta, siis meie peatreeneri Gheorghe Cretuga on ta kokku puutunud mitmel eri rindel. "Eks see küsimus ole alati, kas koondist peaks juhendama kohalik mees või välismaalane, aga Gianni puhul ei tohiks valiku üle vist küll nuriseda."

Bulgaaria koondis(t)e kohta ütleb Ivanov aga järgmist: "Meie esindusmeeskond mängib Maailmaliiga tugevaimas grupis, aga Euroopa liiga meeskonda nimetame me oma teiseks koondiseks, kus mängivad eelkõige noored. Põhjus, miks kaks koondist loodi, on seotud 2020. aasta olümpiaga. Riosse me ei pääsenud, kuid Tokyost enam eemale jääda ei tahaks."

Ivanovi sõnul tasub Eesti võrkpallisõpradel täna kell 18.00 algavas poolfinaalis silm peal hoida eelkõige 21-aastasel ning 212 sentimeetri pikkusel Velizar Tžernokoževil, kes tõi viies alagrupikohtumises meeskonnale 54 punkti.

Lõpetuseks annab kogenud mängumees aga noortele ühe soovituse: "Kui olin 16-aastane ning väga pikk ja kõhna, ütles treener mulle, et viie aasta pärast vaevlen vigastuste käes. Pärast seda vestlust võtsin oma karjääris prioriteediks üldfüüsise arendamise. Võrkpalluril peab olema kõik tasakaalus - tugev ülakeha, jalad ning kerelihased. Tänu sellele püsisin sisuliselt kogu karjääri tervena ning mängisin kuni 38. eluaastani."