Paljusid koondislasi tabas väga halb uudis täna hommikul lennujaama jõudes. Nimelt oli nurgaründaja Robert Täht, kes juba mõnda aega haiglane olnud, kodus ligemale 39-kraadise palavikuga. Tema Karlovy Varysse ei reisinudki. Veidi varem oli teada, et otsustavatest mängudest jääb eemale ka temporündaja Henri Treial, kelle kelle probleem kõrvaga lõi üle kahe aasta taas ootamatult välja.

„Veel eile oli Robertil pärast treeningut kõik korras. Kodus tekkisid külmavärinad ja tõusis palavik. Vist õhtul 11.30 sain sõnumi, et palavik on 38,9. Rääkisime ka hommikul kell kuus. Tal oli palavik 39 kraadi, küsis: treener, mis ma teen?” rääkis koondise loots Gheorghe Cretu. Elukaaslane Maris viis Tähe haiglasse.

Teoorias on võimalik, et koondisele vajalik Täht sõidab veel homme järgi, kuid praktikas on see äärmiselt vähetõenäoline variant. Seega nurgaründajate osas tuleb läbi ajada Kristo Kollo, Oliver Venno, Rauno Tamme ja Karli Allikuga.

Cretu ei tahtnud oma plaane enne mängu avada ega teatanud, millist kombinatsiooni võimalikest kasutab. "Vaatame, kuidas mängime," lausus ta.

Koondise kapten Kert Toobal ei salanud, et tegemist on Eesti jaoks uue olukorraga. "Kindlasti mõjutab see meid. See on jälle uus situatsioon, millega peame harjuma kõige pealt meie ja sama moodi siis vastased. Peame leidma mingeid käike, kuidas puuduvad mehed korvata, et kes nende asemel tuleb. Lihtne see kindlasti olema ei saa. Aga üritame. Ja ega meil muud ei olegi - peame mängima oma mängu nende meestega, kes on parajasti väljakul. Kui me anname endast kõik sel hetkel, siis on kõik hästi," rääkis Toobal.

Eesti kohtub poolfinaalis Portugaliga, teises paaris heitlevad finaalikoha eest Türgi ja Tšehhi.