Eesti mäng oli seejuures kuni viimase päevani, mil tšehhid tulid väljakule teise koosseisuga, liimist lahti rohkem kui kunagi varem Gheorghe Cretu kahe ja poole aasta pikkuse valitsemisaja jooksul.

"Tagantjärgi oleme kõik õiged mehed hindama, mis valesti läks, aga kui Lubini laagrist rääkida, siis täpselt samamoodi olime ju seal neli nädalat ka enne mullust EM-i. Siis toimis kõik suurepäraselt ja mängisime EM-il elu mängu,“ ütleb koondise kapten Kert Toobal. „Me ju keegi ei tea, milline metoodika lõpuks kõige paremaks kujuneb. Seda ei saa kunagi ette täpselt teada, spordis on nii palju faktoreid, mis õnnestumise või ebaõnnestumise määrata võivad.

„Olen nõus, et koondise laagrit võinuks veidi hiljem alustada, aga Poolas ja mitte kodus treenimine algas ju sellest, et Cretu põhitöö on klubi juhendamine. Ja meil omakorda pole finantsi, et tugevat treenerit kogu aastaks koondisele palgata."

"Eesmärk oli ja on EM-ile pääseda. Oleme jätkuvalt sellel kursil, kuigi mitte päris sellisel moel, nagu lootsime. Ei, mul ei ole ka makedoonlastest kahju, nad on niivõrd ebameeldiv meeskond, kelle vastu mängida," lisas Toobal.

Eesti kohtub EM-valikturniiri playoffis Lätiga. Avamäng peetakse järgmisel nädalavahetusel Lätis ning teine täpselt kahe nädala pärast Tondirabas.