"Kui tohib, siis ma ütleksin ise alustuseks midagi,“ pöördus Cretu Jablonecis ajakirjanike poole. „Ütlen otse: mullusel EM-finaalturniiril mängisime hästi vaid tänu sellele, et Makedoonia oli meid mõned kuud varem Euroopa liiga poolfinaalis 3:0 võiduga šokeerinud. Ja nüüd uuesti… Nad võidavad meid esmalt 3:1 ning loovad turniiri viimasel päeval meile isegi uue võimaluse edasipääsu pärast heidelda. See on uskumatu, kuidas meie käekäik neist sõltunud on!“

Cretu jätkab mõtisklust makedoonlastest, kellele tšehhide teise koosseisuga väljakule tulemine ja seeläbi Eestile kaotamine tähendas playoffist väljajäämist. „Võib-olla jumal tahab, et me õpiksime Makedoonia meeskonnalt midagi. Nad mängivad alati täiesti pöörase suhtumisega ning tänu emotsioonidele ja võitlusvaimule tulevad tihti üliraskest seisust välja. Ehk on see midagi, mida ka meie peaksime õppima,“ ütleb Cretu.

"Ma ei teagi, kas mul on suurem rõõm selle üle, et me edasipääsu tagasime, või selle üle, et Pupart täna (eile) lõpuks ellu ärkas ja end parimast küljest näitas. (Muigab.) Ilmselt on mul Puparti üle suurem rõõm," kiitis peatreener üht oma lemmikõpilast.

"Ütlen veel nii palju, et kui 9. oktoobril ei tule Tondiraba halli täismaja ehk 7000 inimest, oleme (eestlastena) rumalad. Poisid on pärast seda meeletut närvidemängu omade täieliku toetuse ära teeninud, peame kogu saali värvima inimestega sini-must-valgeks," lisas Cretu.

Eesti ja Läti kordusmäng EM-finaalturniiri pileti eest toimub Tondiraba spordihallis 9. oktoobril.