"Mänguelement, mis senised kaks ja pool aastat oli meie tugevus, on nüüd meie nõrkus. See on kaitse-bloki mäng. Enne oli meie blokk väga korrektne ning kaitses saime pallid kätte, aga nüüd on see vastaste trump," ütles Cretu eile Jablonecis pärast 1:3 kaotust Makedooniale.

"Tunnetasin täna (eile) meeskonna sees palju pingeid, sest mängijad olid omale võidukoormuse peale pannud. Tahtsime rünnata iga kord maksimaalse jõuga, aga nii ühekülgselt mängides on keeruline võita. Renee (Teppan) ja Robert (Täht) alustasid mängu hästi (Eesti võitis avageimi 25:13 - toim), kuid näiteks Renee peab vahepeal lööma ka targemalt, mitte ainult jõuga. Ka Kerdil (Toobal) on keeruline tõsta, kui meeskonnas puudub bilanss ja stabiilsus."

"Meil puudub hetkel selline kindel liider, kes heal ja halval päeval oma punktid ära toob. Makedoonial on Nikola Gjorgiev, kes mängib klubivõrkpalli Jaapanis ja kogub seal igas mängus 50 punkti, ükskõik, kas meeskond lõpuks võidab või kaotab," toob Cretu näite.

"Pean võtma vastutuse meie mängus esinevate halbade hetkede eest. Mängime üks hetk väga hästi, aga viis minutit hiljem on väljakul toimuvat raske vaadata. Kaotame enesekindluse juba ühe või kahe eksimusega. Me ei saa kõike ka ainult noormängijate süüks panna, kokkuvõttes on ju minu asi leida olukorrale lahendus," raputab juhendaja tuhka peale ka endale.

Eesti šanss EM-valikturniiri playoffi pääseda on enne viimast vooru minimaalne, ent mitte võimatu. Esmalt tuleks Makedoonial võita Rumeeniat (soovitatavalt 3:0 või 3:1) ning seejärel meil Tšehhit.