See tekitas meie suurimates servikahurites kerget elevust, sest mõõtmine pole sugugi igapäevane. „Mul mõõdeti servi viimati siis, kui veel Saksamaal mängisin. Rekordiks oli 110 km/h,“ meenutas Oliver Venno esimest aastat profileeris.

Nurgaründaja Martti Juhkami, kelle pallinguid mõõdeti tunamullusel universiaadil, trumpas ta üle: „Mul mõõdeti 116 km/h.“ Ilmselt on see ka Eesti mitteametlik tippmark. Näis, kas koondislastel õnnestub homme ja ülehomme tulemust ületada. Peaasi, et rekordi purustamise tuhinas ei lähe meelest, et esmatähtis on pall siiski vastase väljakupoolele lüüa!

***

Väikese ebameeldivusena viibis Eesti koondise reis, neil tuli Varssavi lennujaamas äralendu oodata tunnike ettenähtust kauem. Oli ohus ka õhtusest treeningust loobumine, kuid peatreener Gheorghe Cretu otsustas siiski, et tutvumiseks on kerge harjutuskord vajalik. Enne trenn, siis õhtusöök!

***

Treeningu tipphetkeks kujunes Martti Juhkami ja Rait Rikbergi väike sõnasõda. Rikberg pakkus serviharjutusel Juhkamile välja, et teeme diili: kui lööd ässa, teevad kõik pallingu vastuvõtjad kätekõverdusi. Kui mitte, siis teeb Juhkami. Juhkami nõustus veidi ebavõrdse pakkumisega ja tuli olukorrast auga välja, lüües serviässa just Rikbergi ette maha ja teenis kaaslaste aplausi.

***

Alles takkapihta selgus, et temporündaja Ardo Kreegi Poola sõitmine rippus veel mõni päev tagasi juuksekarva otsas, kuna vana tuttav seljavigastus lõi taas välja. Tänu vajalikele protseduuridele saadi probleem siiski kontrolli alla ja tõenäoliselt saab Kreek homme Makedoonia vastu ka platsile joosta.

***

Päeva õnneseene tiitel kuulub aga meeskonna mänedžerile Robin Ristmäele. Lennukist väljudes avastas ta, et on kaotanud pangakaardi. Ta otsis kõik kohad läbi, jõudis juba ahastada, kui kaasreisijast daam temalt äkki küsis: „Kas see kaart kuulub teile? Leidsin selle oma kotist.“

Kuidas sattus pangakaart naisterahva kotti?! Ristmäe suutis esmapilgul keerulisena näiva mõistatuse lahendada – ilmselt kukkus see vahetult enne lennukile minemist dokumente näidates tema ees olnud reisija kotti.