"Meeskond väärib kiidusõnu. Väga kihvt ja hea mäng. Sellise rünnakuprotsendiga, nagu me mängisime, polegi võimalik kaotada. Kindlasti tehakse meist nüüd suured kangelased, kuid ärme unusta, et edasipääsuks tuleb meil veel kodus üks geim võita," ütles peatreener Avo Keel toona Eesti Päevalehe veergudel. Ning korduskohtumine Tallinnas võideti 3:1.

Seekord on seis hoopis vastupidine. Tšehhid võitsid meid 3:0 ning meie oleme selg vastu seina - et viia matš kuldse geimini, vajab Selver homme 3:0 või 3:1 võitu. Ja seejärel tuleks ka kuldne geim enda kasuks pöörata.

Rõõmus taaskohtumine tuttavate paikadega on ka siinkirjutajal, kes toona samuti Selveriga Eesti Päevalehe reporterina kaasa lendas. Mängupaik on sama - Kalevi spordihalli sarnane veidi vananenud pallisaal. Isegi Itaalia restoran, kus mängijatel lõunal ja õhtul kõht täis söödetakse, on sama. Vaid hotell on seekord kesklinnale lähemal.

Neli aastat pärast oma esimest Päevalehe väliskomandeeringut Prahast teel Libereci tuli meelde lõbus seik eelmisest korrast, kui tundsin Selveri ilusa võidu järel, et sain ühele meeskonna põhimängijale kasulik olla.

Sirelpuu kaks espressot

2. detsember 2009. Mängu alguseni on ligi kaks ja pool tundi aega, kui noorajakirjanik hotelli fuajees arvuti taga õhtuseks sündmuseks valmistub, mängijad vaikselt lõunauinakust ärkavad ning üksteise järel uniselt treppidest alla kooserdavad. Nende seas ka praegune TTÜ peatreener Janis Sirelpuu. Padjanäoga temporündaja tuleb minu juurde ja küsib: "Kuule. Mul pole sentigi kohalikku raha kaasa vahetatud. Saad äkki väikse laenu teha? Tahaks kohvi osta. Maksan Tallinnasse jõudes kohe tagasi."

Viis minutit hiljem saabub Sirelpuu baarileti äärest kahe espressoga. Ei, üks ei olnud mulle toodud. Mõlemad ostsis ta endale ning kallas keresse vähem kui kolme minutiga. Legaalne doping. Näoilme muutus kohe kümme korda värskemaks. Ning samal õhtul esines Sirelpuu meeskonnast kõrgeima rünnakuprotsendiga 78.

Tallinnasse jõudes olin korda läinud komandeeringu eufoorias võla juba unustanud, kuid kohusetundlikult ootas Sirelpuu mind saabuvate lendude tsoonis, täpne rahasumma näpus.

Ajakirjanikest olid toona Liberecis kaasas veel Postimeest esindanud Andres Kalvik ja legendaarne raadioreporter Erik Lillo. Täna ja homme vahendan pöidlahoidjatele Selveri tegemisi kaugel maal täiesti üksinda.

Mäng Libereci Duklaga saab avalöögi homme Eesti aja järgi kell 19. Delfi Sport teeb mängust tekstipõhise otseülekande koos piltide ja kommentaaridega.