Kuigi Läti kogus alagrupiturniiril kuuest mängust viis võitu ja jäi ülinapilt (ühe geimiga) grupi esikohast ja otsepääsust EM-ile ilma, nimetas nende liider Deniss Petrovs eestlasi homse kohtumise eel soosikuteks. „Muidugi kui võidad viis mängu, aga pead ikkagi edasipääsu nimel veel play-off’is mängima, oled veidi pettunud,“ rääkis Petrovs Eesti Päevalehele ja Delfile. „Kuid võtame seda uue väljakutsena, mis ei tohi takistada saavutamast eesmärki – jõuda 2017. aasta finaalturniirile.“

Läti mängis seal viimati aastal 1995, Eesti osales aastatel 2009, 2011 ja 2015. Kuigi Eesti sai alagrupis vaid kolm võitu ning pääses üle noatera grupist edasi, peab Petrovs eestlasi kergeks soosikuks. „Alagrupiturniiri põhjal meid võrrelda ei saa, sest grupid ja vastased olid erinevad. Me ei saa jätta arvestamata, et Eesti on osalenud finaalturniiridel, seega võib teid pidada favoriitideks. See annab meile üksnes motivatsiooni juurde tõestamaks, et me pole halvemad,“ sõnas Petrov, kes mängis aastaid Tallinna Selveris.

Kihlveoportaalid ei ole Petrovsiga nõus. Nemad peavad kergeks soosikuks Lätit (koefitsient 1,6), Eesti peale panustades saaks raha tagasi 2,2-kordselt.

Avamäng peetakse Jelgavas laupäeval algusega kell 17, korduskohtumine toimub järgmisel pühapäeval Tondiraba jäähallis. Delfi teeb mõlemast kohtumisest teksti- ja fotopõhise otseülekande.
Võitja pääseb finaalturniirile Euroopa 16 tugevama hulka, kaotaja jääb selles tsüklis jagama 17.-19. kohta.

Reeglid on sellised, et 3 : 0 ja 3 : 1 võit annab 3 punkti, 3 : 2 võit 2 ja 2 : 3 kaotus 1 punkti. Kui kahe mängu järel on punktid viigis, mängitakse kuldne geim 15 punktini.