Selveri mängumehed kogunesid Lennart Meri lennujaama esmaspäeva öösel kell 3:45. Tallinnast lennati läbi Frankfurti Viini, kust edasi kulgeti 360 km bussiga lõppsihtkohta. Muide, bussireisi ajal oli vahepeal ainsana ärkvel bussijuht, kõik Selveri delegatsiooni 17 liiget tegid seda, mis öösel ja lennukis raskendatud oli - magasid.

Kamnikisse jõudes avanes maaliline vaatepilt. 11. sajandil esmakordselt mainitud 13 tuhande elanikuga linn on ümbritsetud Alpide ning kauni arhitektuuriga, seejuures kesklinn meenutab paljuski meie vanalinna.

Ka hotell on igati hubane. Paistab, et üks keskeas härrasmees etendab siin kõiki rolle: esialgu oli ta vastuvõtus ning ulatas meile toavõtmeid, hetk hiljem tegutses muhe sloveen aga kelnerina, kes kolmekäigulist hilist lõunasööki (kell oli kohaliku aja järgi juba 4 läbi) serveeris.

Oma esimese trenni tegi Selver Kamnikis kell 8 õhtul. Igaks juhuks asuti teele vastaste poolt organiseeritud väikebussidega, kuigi kohale jõudes selgus, et jala on hotellist mängupaika vaid maksimaalselt 500 meetrit.

Saal ise meenutab oma vanuselt veidi Kalevi spordihalli. Ometi on Kamniki saal soojem nagu kogu kliimagi tegelikult. Päeval paistis kõrgel taevas päike, mille eksistentsi eestlased ilmselt viimastel kuudel ära on unustanud, ning õhutemperatuur oli veel õhtulgi umbes viie plusskraadi juures.

Paari sõnaga ka vastastest. Meeskond koosneb sarnaselt Selverile sajaprotsendiliselt kohalikest mängijatest - selline fakt on Eesti klubivõrkpalli eurosarja mängul esmakordne -, seejuures pikim mängumees on vaid 198 cm pikkune (võrdluseks: Selveril on sama pikki või pikemaid mehi kokku 4). Just seetõttu mängib meeskond ka kiiret ja kavalat võrkpalli, nagu teadis Selveri peatreener Avo Keel kahte vastaste mängu video pealt näinuna öelda.

Kamnik hoiab Sloveenia liigas hetkel teist kohta, seejuures liidrikohal olev meeskond edestab neid vaid parema geimide vahega. Selver liigub aga Schenker Liiga põhiturniiri võidu suunas, kuigi oma võimalus on veel ka Tartul, kui Tallinna esindusmeeskond peaks viimases voorus Pärnu vastu punktita jääma.

Muide, kui Selver peaks sloveenid kahe mängu kokkuvõttes alistama, pole võimatu, et veerandfinaalis kohtutakse just Urmas Tali ja pärnakatega. Eesti pallimängude ajaloolise vastasseisuni - pole kunagi varem ju eurosarjas meie klubid omavahel mänginud - on siiski veel pikk maa minna, nagu tunnistasid ka mõlema Eesti klubi peatreenerid täna. Nimelt on Pärnul vastas Itaalia kõrgliiga meeskond Latina Andreoli, kelle ridades mängivad lisaks Itaalia koondislastele mitmed välisriikide rahvusmeeskonna liikmed eesotsas serblasest vasakukäelise diagonaalründajaga. Pärnu alustab mängu Itaalia liiga hetke punase laternaga päev hiljem, kolmapäeval. Erinevalt Selverist saavad nemad esimese mängu kodus pidada.

Selveri uuenenud põhikoosseis - vaid sidemängija Martti Keel ja temporündja Timo Tammemaa olid ka mullu algkoosseisu mehed - on hakanud hooaja edenedes üha paremini kokku mängima. Tammemaa on koos Meelis Kivisillaga hetkel Eesti-Läti ühisliiga võimsaim tempo-duo, diagonaalründaja Hindrek Pulk troonib aga esikohal nii Schenker Liiga resultatiivsuse kui ka pallinguässade edetabelis. Oma ülesannete kõrgusel on olnud ka libero Denis Losnikov.

Suurem küsimärk on endiselt - nagu Eesti koondiselgi viimasel ajal - nurgaründajate seis. Helar Jalg mängib oma koha enam-vähem kenasti välja, kuid Martti Rosenblatt on olnud vastuvõtuga suures hädas, Kristjan Õuekallas pole aga rünnakul leidnud veel sellist kõrgust nagu varem, enne põlveoperatsiooni. Viimati pääses Selver tugevuselt kolmandas eurosarjas 8 parema hulka kolm aastat tagasi, ehk oleks nüüd aeg saavutust korrata?

Kui mänguväljak ja Selveri mängijaid paistsid täna olevat igati heas minekus, siis kohalik WiFi mängusaalis elumärki ei näidanud. Delfi ja Eesti Päevaleht ei plaani aga selle tühise asja pärast veel enne mängu algust Tallinna poole tagasi sõitma hakata ning pakub oma lugejatele kindlasti mängujärgseid kommentaare ja muljeid. Püsige lainel - mäng algab Eesti aja järgi kell 21.00.