Ent Võru võrkpalliklubi (Danpower Võru/Noortekoondise) käsi ei ole mitmete noorte esilekerkimisele vaatamata käinud hästi. Veel suvel oli meeskonna praegune abitreener Marko Mett teelahkmel: mis saab edasi?

"Suvel lahkus esindusmeeskonna 15-st mängijast 9. Võrru ei taha keegi eriti jääda, tõmbekeskused on Tallinn ja Tartu" rääkis Mett probleemist, mis on aastaid vaevanud ka Valga korvpallimeeskonda. "Nii tekkiski idee panustada sel hooajal Eesti 1995.-1996. aastal sündinud noormeeste koondise mängijatele, kes saaksid siin üheskoos valmistuda kevadiseks EM-valikturniiriks."

Ja nii läkski. Praeguse võistkonna peatreeneriks on Selveri abitreener Raul Reiter, mängijatest esindavad paralleelselt teisi klubisid ka Oliver Orav, Johan Vahter (Selver), Kevin Saar, Robert Viiber (Rakvere) ja Taavi Arula (Tartu). Võru noormehi on meeskonnas neli: Bobby Pokker, Joonas Popman, Martin Lukka ja Martin Kammer.

"Kaks kolmandikku meeskonnast treenib koos Audenteses kaks korda päevas. Kogu meeskond saab Võrus kokku üldiselt reedeti, mängupäevad on laupäev ja pühapäev," selgitas Mett, kelle sõnul on meeskonna mängugraafik tihe, kuna meeskond osaleb lisaks Schenker liigale ka Balti matšil ja EEVZA meistrivõistlustel.

Võru eelarve on tänavu kuni 30 000 eurot ning see on koostatud kolmest lülist: võrdse panuse on andnud nii Võru linn, Eesti Võrkpalli Liit ja nimisponsor, Saksa firma Danpower grupp, kellega löödi käed alles septembri keskpaigas. Muide, Danpoweri näol on tegu soojuse tootmise, jaotamise ja müügiga tegeleva firmaga, mis tuli Võrru sel aastal ning tekitas seeläbi väikelinna ka uusi töökohti. "See on spordisõbralik firma, näiteks Saksamaal toetavad nad käsipalliklubi Hannover, kus mängib Mait Patrail," teab Mett rääkida.

Danpower Võru/Noortekoondis on tunnistanud seni Schenker liigas vaid kaotusi. "Meie eesmärk ei saagi olla Schenker liiga võitmine, tähtis on noortele häid mänge pakkuda," sõnas Mett. Samuti on selge see, et meeskonna põhimängijad ei saa alati olla meeskonnale abiks, kuna neid võib vaja minna ka nende „päris“ klubil. "Praegu saab Kevin Saar meeskonnakaaslase Andris Õunpuu vigastuse tõttu näiteks Rakveres kõvasti mänguaega, ka Selveril läheb Oliver Oravat ja Johan Vahterit kindlasti tähtsates mängudes vaja."

Praeguse noortekoondise näol on Võru meeskonnal tegemist pigem aastase projektiga, ent selles on Mett kindel, et meeskond jääb Schenker liigasse ka edaspidiseks. "Olen veendunud, et mängime Eesti-Läti ühisliigat ka järgmisel aastal. Oleme seda teinud Schenker liiga algusest peale ehk 2005. aastast ja ma ei näe põhjusi, miks me ei võiks jätkata ka tuleval aastal, olgugi, et meeskonnas tuleb teha taaskord palju muudatusi."