Nädal aega tagasi Rumeenias toimunud avaturniiril alistas rahvusmeeskond 3:1 Rumeenia ja 3:2 Makedoonia ning kaotas 0:3 Tšehhile. Nüüd minnakse samade vastastega vastamisi Tšehhis Jablonec nad Nisous toimuval kordusturniiril.

Vahepealse aja veetis koondis Poolas Lubinis, kus ollakse laagris augusti keskpaigast saati. „Esmalt analüüsisime enda mängu ja vaatasime, mida ja kuidas peaksime Rumeenia turniiriga võrreldes parandama. Treeningutel panime kõvasti rõhku vastuvõtule, millega meil oli avaturniiril probleeme. Lisaks vaatasime loomulikult videoid vastaste mängudest,” rääkis koondise peatreener Gheorghe Creţu.

Avaturniiri läbisid täiseduga tšehhid, meil on kaks võitu ja viis punkti. Rumeenial on võit ja kolm punkti ning võiduta oleval Makedoonial üks punkt. EM-finaalturniirile pääseb otse neliku võitja, teise koha omanikul seisavad oktoobri alguses ees kodus-võõrsil kohtumised D-alagrupi teise koha meeskonnaga.

„Koondis on väga motiveeritud, et jõuda järgmisel aastal Poolas toimuvale finaalturniirile. Sealne saab olema üks suur võrkpallipidu, millest tahame kindlasti osa saada,” lausus peatreener.

Erinevalt rahvusmeeskonnast käis meie naistekoondis kahe turniiri vahel kodus. „Eestis tegime kaks trenni. Lisaks said naiskonna liikmed vahepeal pool päeva kodus käia ja vaimu värskendada,” rääkis koondise juhendaja Marko Mett.

Esimesel turniiril suutis naiskond näpsata geimi eelmise hooaja Euroopa liiga võitjalt Ungarilt ja viimases matšis nopiti magus võit põhjanaabrite üle. „Me polegi enne sellist Soomet võitnud, kus kõik parimad kohal oleksid. Kindlasti andis see kõigile palju eneseusku juurde,” rääkis Mett.

Poolel maal juhib alagruppi Poola, kellega läheme vastamisi reedel kell 21:30 algavas mängus, Ungaril on kaks võitu ja kuus punkti. Eesti on ühe võidu ja kahe punktiga kolmas ning Soome ühe punktiga neljas. „Hakkame geim-geimilt minema ja vaatame, mis saama hakkab. Meil ei ole midagi kaotada ja kui saame hurraa üles, võib juhtuda ilusaid asju. Oleme siiani tublilt mänginud ja tahame samamoodi jätkata. Avamängus Poolaga proovime kindlasti nii, et sel korral nad ei saaks 20 blokipunkti,” lisas peatreener.

Eesti koondised alustavad valikturniiri homme - meeskond kohtub Rumeeniaga, naiskond Poolaga.