„Nagu meie ühiskond muutub ühe võrdõiguslikumaks, siis muutuste ja ajaga peab kaasas käima ka rahvaliiga. Tore on tervitada kümmet registreerunud segavõistkonda, kes terve hooaja saavad nüüd kaasa mängida ja oma eelised ning seni vaid enda teada hoitud nippe ja „salarelvi“ ka teistele näidata,“ kommenteeris Credit24 Rahvaliiga projektijuht Mihkel Sagar. „Esmakordselt osalevad sel aastal rahvaliiga C-tugevusgrupis võistkonnas „M“ ka Credit24 Öövollel mänginud võistlustantsutreener Marko Kiigajaan ja spordiajakirjanik Märt Roosna, kes on ühtlasi ka antud võistkonna kapten,“ lisas ta.

Sagari teatel on nii B- kui ka C-tugevusgrupis sel hooajal võistkonna kokku pannud ka Eesti Võrkpalli Liit (EVF), kus mängib eesotsas president Hanno Pevkur ja kogu liidu juhtkond. „EVFi C-tugevusgrupi võistkond on omale palle ette tõstma krabanud aga ETV uudisteankur Kerli Dello, kelle abiga loodetakse ka finaali pääseda,“ vahendas võistkonna mõtteid Mihkel Sagar. „Segatiimid võistlevad Credit24 Rahvaliiga C-tugevusgrupi meeste arvestuses ja neile kehtivad samad reeglid mis ka meeskondadele,“ selgitas ta. Kokku registreerus sel hooajal madalamasse tugevusgruppi 42 mees- ja 18 naiskonda.

A-tugevusgrupis, kus osalevad Credit24 Rahvaliiga kogenenumad võrkpallurid, osaleb sel aastal 10 meeskonda ja 7 naiskonda. „Võrreldes eelmise hooajaga on meeste arvestuses liitunud sarjaga taas 3 tiimi – Pärnust VK Tervis I, Saaremaalt Vanalinna KSK/Siimu Auto ja Tartust Ahjuseppade võistkond. B-tugevusgrupis osaleb sel hooajal aga 68 mees- ja 38 naiskonda. “Kesktasemel mängivate meeskondade arv on eelmiste hooaegadega võrreldes mõnevõrra kahanenud. On tiime, kes sel aastal kahjuks oma võistkonda kokku ei saanud, kuid mõned senini B-tugevusgrupis mänginud meeskonnad on otsustanud sel hooajal liikuda hoopis nõrgemasse, C-tugevusgruppi. Loodame, et uuel aastal leiavad nad tee tagasi kesktaseme mängijate sekka,” tõdes Sagar.

Kõige enam osalejaid on jätkuvalt Tallinnast ja Harjumaalt, 30 meeskonda ja 18 naiskonda. Samaks on jäänud ka Lõuna-Eesti regioonis mängivate võistkondade arv, kus uuele hooajale astuvad vastu 8 mees- ja naiskonda.

Credit24 Rahvaliiga sarja esimesed mängud peavad olema võistkondadel peetud juba 17 novembriks. Kaheteistkümnes hooaeg lõppeb järgmise aasta 19. aprillil toimuva finaaliga, kus saavad osaleda kõigi tugevusgruppide neli parimat võistkonda.