Võrkpall on üks suurema harrastajate arvuga spordialasid Eestis. Et armastatud pallimängu inimestele veelgi lähemale viia, on vaja vaid veidi pealehakkamist, sest võrkpalli mängimiseks pole tarvis väga keerulisi vahendeid,” ütles Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur projekti eesmärke kommenteerides. „Ja just nimelt selleks, et väärtustada initsiatiivi ning pealehakkamist kogukondades, oleme taaskord algatanud palliplatside projekti, kuhu ootame osalema seltsinguid, koole ja lihtsalt sõpruskondi, kes tahavad kodu lähedale võrkpalliplatsi rajada,” lisas Pevkur.

Eesti esirannavõrkpallurile Rivo Vesikule on võrguplatside korrastamise projekt samuti südamelähedane. „Kasvasin üles ajal, mil selliseid ettevõtmisi ei tehtud. Mitte ainult postid, vaid ka võrgu pidi ise valmis meisterdama,” meenutas Vesik. „Kui minu ajal oleks selline kampaania toimunud, oleksin ise kindlasti osa võtnud. Müts maha EVF-i ja Credit24 ees, et selline ettevõtmine on juba mitmendat aastat käima lükanud,” lisas Vesik.

Seni on Eesti Võrkpalli Liit koostöös Credit24 Rahvaliigaga üle Eesti korrastanud 48 võrkpalliväljakut. Uute väljakute rajamisse või olemasolevate korrastamisse on investeeritud 25 000 eurot. Sel aastal saavad uue võrgu, postid ja platsi piirid 12 väljakut üle Eesti. Projektiga kutsutakse liituma kõiki võrkpallihuvilisi või kogukondades sportimisvõimaluste eest hea seisvaid inimesi. Avaldusi oma kodupiirkonnas võrkpalliväljaku rajamiseks või renoveerimiseks saab esitada 8. maini.

Projekti raames valib žürii konkursile laekunud taotluste hulgast välja kaheksa silmapaistvamat. Žürii valik tehakse teatavaks 11. mail. Lisaks valib žürii veel kümme taotlust, mis pannakse rahvahääletusele, et selgitada välja täiendavalt neli rahva lemmikut. Seejärel saab 11.-17. maini toimuva rahvahääletuse käigus Credit24 Rahvaliiga Facebooki lehel ja Delfi Eesti Elu portaalis kandidaatidega tutvuda ja oma lemmiku poolt hääletada. Neli rahvahääletuse võitjat avalikustatakse 18. mail.

Žürii koosseisu kuuluvad Hanno Pevkur (EVF president), Tarvi Pürn (EVF peasekretär), Rain Sepp (Credit24) ja Eesti esirannavõrkpallur Rivo Vesik.

Konkursi „Võrguplatsid korda” raames esitatud võrkpalliväljaku eelistatud asukoht on kas munitsipaal- või kohaliku omavalitsuse maa. Eramaa on avalduse esitamiseks lubatud vaid siis, kui maaomanik tagab avaliku ligipääsu väljakule ja mänguplats asub nähtavas, juurdepääsetavas ning inimestele ohutus kohas. Taotleja peab asukoha kohta lisama vabas vormis kooskõlastuse kinnituse, koos kohaliku omavalitsuse või eraomaniku kontaktandmetega. Vajalik on lisada ka selgitus, miks antud piirkonda võrkpalliväljakut rajada soovitakse. Samuti tuleb lisada ka asukoha plaan ja võimalusel fotomaterjal, mis tuleb valiku tegemisel kasuks.

Konkursi taotlusvormi ja täpsemad osalustingimused leiab aadressilt www.volley.ee/vorguplatsidkorda.

Täidetud dokumendid ja lisad tuleb saata hiljemalt 8. mail e-posti aadressile mihkel@evf.ee või saata Eesti Võrkpalli Liidu postiaadressile: Tondi 84, Tallinn.