Volley.ee tegi Avo Keelega täna intervjuu.

Kas võib öelda, et Serbia meeskond oli võidetav, aga mitte nõrgem?

Avo Keel: Jah, mängisid samasse klassi kuuluvad meeskonnad. Kahju, et me ei saanud kätte kumbagi tasavägiseks arenenud geimi – neljandat ega viiendat.

Kas Selveri mäng muutus vastasele liiga kergesti loetavaks?

Ei, palju ei puudunud ju meie võidust, juhtisime viiendas 11:9. Serblased lõid lõpus ühe ässa ja ühe pallingu saime väga vaevaliselt kätte. Viienda geimi neli viimast palli lõime blokki või auti. Blokki löömist ma omaveaks ei loe. No ei põrganud see pall nii nagu oleksd soovinud.

Argo Meresaar lõi viiendas geimis seitse korda järjest palli punktiks, kaheksandale ja üheksandale said serblased käed ette. Ei vedanud?

On ju tõenäoline, et kui sa ka seitse palli ära lööd, siis kunagi pannakse sind ikka kinni.

Mõlemal meeskonnal olid noored sidemängijad – Mihajlo Mitič on 21 ja Martti Keel 19 - , aga Euroopa meister Mitič (202 cm) oli parem. Või arvad teisiti?

Nende diagonaal sai Mitičilt väga kõva koormuse. Meie oma ka. Nii see kipubki tänapäeval olema. Mida rohkem väsiti, seda otsemaks löögid läksid, blokist mööda löömine vähenes kogu aeg. Mõlemad sidemängijad otsisid oma diagonaali.

Kas 19-aastaselt mängujuhilt on otsutavail hetkil suuremat riskijulgust palju nõuda?

Läbi mängude selliseks kasvataksegi. Olgu tegemist esimese või teise tempo või kolmanda-neljanda ampluaa mängijaga. Kui võimalus avanes, oleks võinud rohkem keskelt mängida, eriti Meelis Kivisillaga. Üksteisega tunnetuse leidmine võtab aega. Ka kuuendast tsooni rünnakuid oli meil vaid mõni üksik. Mingeid muid taktikalisi lahendusi oleks võinud kindlasti olla. Kõike kohe ja korraga Marttilt tahta olnuks natuke palju. Aga küll ta areneb, arvan, et juba selle aastanumbri sees.

Kas kordusmängule Belgradi lähete plaaniga rohkem katsetada või...

Ei-ei! Lihtsalt kahju, et avamäng hästi välja ei kukkunud. Vastupidisel juhul olnud kuldne geim tagataskus. Viimane lühike geim võib alati nii ja naa lõppeda. Võime seal hirmsa kasuka saada, aga võime vastasel ka ise naha kuumaks kütta. Vastas on hästi distsiplineeritud meeskond. Me kaotasime eile sellepärast, et eksisime niiöelda jamadel hetkedel.