Avo Keele hoolealused kerkisid tänu eilsele võidule esimese ringi lõpuks Schenker liigas esikohta koos Tallinna Selveriga jagama. Tartlased jäävad liidritest vaid punktiga maha ning on kolmandad.

"Seekord oli pinget natuke vähem, kuigi, tõsi, kaotuse korral läinuks Tartu nelja-viie punktiga meist ette ja niivõrd tasases sarjas olnuks seda vahet raske tagasi teha," sõnas Keel.

Avageimi kaotas Pärnu seejuures kindlalt, suisa kuue punktiga. Kolmes järgmises geimis oldi aga külalistest ise selgelt üle. "Hakkasime teises geimis Tartu servi palju paremini vastu võtma - kogu lugu. Seeläbi paranes ka meie oma rünnak."

Enam kui pool aastat käe tuimaks teinud veresooneummistuse tõttu mänguväljakult eemal olnud Pärnu nurgaründaja Kardo Kõresaar pidas neljapäeval Riia Tehnikaülikooli vastu hooaja esimese täisväärtusliku kohtumise, sekkudes mängu pärast kaotatud avageimi. Eesti koondise mängumees tõi kolme järgneva geimiga 14 punkti ja aitas pärnakad olulise võiduni.

"Jumal tänatud, et meil Kardo jälle võtta on, sest ilma temata oleks meil praegu ainult kaks nurgaründajat - Taavetil (Leppik) hakkasid ju poolteist nädalat tagasi põlved valu tegema," rõõmustas Keel 27-aastase Kõresaare naasmise üle.

Kõresaare olukord oli hooaja alguses mäletatavasti nii hull, et arstid kahtlesid, kas temast üldse kunagi veel mängumeest võib saada. "Septembris valu üha kasvas ja kasvas, aga viimastel nädalatel on ravi olnud efektiivne ja veri jõuab kenasti näppudesse," lisas Keel.

Kuigi Eesti - Läti ühisliiga esimene ring sai äsja läbi, ootab senise hooaja tähtsaim mäng pärnakaid alles ees. Laupäevases karikafinaalis minnakse Tartus vastamisi TTÜ-ga. Kui Leppiku kaasalöömine on kahtluse all, siis kogu ülejäänud meeskond peaks mänguks valmis olema.
Tartlaste probleemidest

Tartu Bigbank pole viimasel ajal just eriti head mängu näidanud. Keel arvab, et teenimatult palju on läinud kriitikanooli noorte sidemängijate Robert Viiberi ja Georgi Topalovi suunas.

"Mina mõtlen niimoodi, et nende kahe mängija valimine oli ju tartlaste teadlik otsus. Nüüd on igast suunast tulnud kriitikat, et nad ei ole mänginud piisaval tasemel ning on olnud ebastabiilsed. Ja eks sellele praegusele Coca-Cola põlvkonnale läheb ka varasematest põlvkondadest rohkem korda see, kuidas nad välja näevad või mida keegi nende kohta ütleb," nendib Keel.

"Mulle tundub, et nende jamad hakkasidki sidemängijate süüdistamisest pihta. Jah, mäng pole tartlastel olnud viimasel ajal küll kuigi voolav, aga tegelikult pole neil häda midagi. Sided sidedeks, mina tahaks pigem näha, mida nad teeksid siis, kui kumbki temporündajatest - Henri Treial või Kevin Soo - vigastada peaks saama. Nad võivad küll (Taavi) Nõmmistu panna temposse, aga sel juhul jääks diagonaalründaja positsioon lahjaks, sest olgem ausad, Argo Meresaare "parim enne" on raudselt möödas. Võiksin ju hakata ilustama tema olukorda, aga numbrid räägivad enda eest. Ka Denis Sintov poleks diagonaalründajana sama hea kui Nõmmistu."