Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni FIVB kongressilt (USA-s) naasnud liidu peasekretär Tarvi Pürn andis ülevaate uue presidendi ja täitevkomitee liikmete valimisest. Järgmisel neljal aastal juhatab maailma võrkpalli korraldamisküsimusi 69-aastane brasiillane Ary Craca. Brasiillase võit Doug Beali (USA võrkpallijuht) üle oli napimast napim – vaid üks hääl.

Teatavasti kandideerib Eesti koos Soomega Euroopa 2015. aasta võrkpallimeistrivõistluste korraldamisõigusele, valik tehakse 18. novembril. Soomeugrilastel on kõvad konkurendid - Itaalia ja Bulgaaria. Ees ootavad tõsised läbirääkimised ja veenmisprotseduurid.

Mängu tuleb spordipoliitika. Juhul kui eelistatakse eestimaist, peame läbi viima ka juunioride EM-i finaalturniiri 2014 – see on n.ö kohustuslik kaasaanne. Järelkasvumeeskondade esikohamäng on praeguse seisuga planeeritud Tartusse.

Põnevad valimised tõotavad tulla ka Eestis – EOK uue presidendi ja muude juhtisikute valimised 8. novembril. Kes valivad ja keda valida, need arutelud alles kestavad. Senine EOK juht Mart Siimann on teatanud oma soovist mitte kandideerida, Neinar Seli võitu üritab takistada olümpiavõitja veepallis (1980) Mait Riisman, põhiaja Venemaal ja Prantsusmaal elanud-töötanud ajakirjandusalase kõrgdiplomiga sõnakas mees.

Omal ajal üritas Riisman tööd saada Eesti Televisioonis – ei võetud. Ka kolmas kandidaat, Saaremaa spordijuht Madis Kallas, on teles (kergejõustiku kommenteerijana) üles astunud. Kui nüüd meenutada, et ka Mart Siimann on tugeva TV-taustaga, juhtides riigitelevisiooni, siis tõendab see veelkord, kui palju annab juurde nägu pildikastis.

Eesti koondmeeskonna peatreener Avo Keel rääkis põhjustest, miks ta EM-valikmängudel näidatuga rahule ei jäänud. Finaalturniirile mittepääsemist loeb ta oma treenerikarjääri (ligi kaheksa aastat järjest) esimeseks kehvaks tulemuseks. Sportliku poole pealt said saatuslikuks napid kaotused Belgias (Iisraelile ja Belgiale), aga ka mõne mehe terviseprobleemid ja tõsiasi, et on mänge, kus vastasel klapib kõik ja endal mitte miski (nagu viimases mängus Hollandiga).

Keel käis juhatuses välja uue plaani – liitumise Euroliigaga järgmise aasta suvel. See annaks võimaluse mängida mitmel turniiril Euroopa kesktasemel meeskondadega, võitja saab üritada pääsu Maailmaliigasse. Juhatus suhtus peatreeneri ettepanekusse soosivalt, nüüd tuleks koostada detailsem plaan ja eelarve, mida saaks juba järgmisel koosolekul (2. novembril) edasi arutada. Saama oodatakse rannavolle arendajatelt.