Avo, mis seisus Pärnu meeskond poolteist kuud enne hooaja algust on?

Seis on selline, et meeskond on enamjaolt koos. Otsime välismaalt veel ühte nurgaründajat. Kahjuks soovitud ajaga pole need otsingud tulemust toonud - üks jäi kodumaale, teine otsustas Iisraeli liiga kasuks ja nii edasi... Õnneks võrkpallureid turul jagub.

Jaanus Nõmmsalu ja Kardo Kõresaar lõpetasid kevadel karjääri, kapten Andrus Raadik siirdus Soome kõrgliigasse. Seega senistest nurgameestest jäi meeskonda alles vaid Taavet Leppik, kelle kõrvale hankisid hiljuti TTÜ-st Sander Rätsepa. Mida Kanada ja Eesti passiga mehelt ootad?

Rätsep on selles suhtes väga väärtuslik mees, et ta võib mängida kahel positsioonil - diagonaalis ja nurgas. Mina võtsin ta ikkagi meeskonda eelkõige nurgaründajaks, aga kui diagonaalründaja Hindrek (Pulk) peaks puhkust vajama, on see nüüd tänu Rätsepale võimalik.

Üks tugev nurgaründaja peaks sul tegelikult ju veel olema... Pean silmas andekat lätlast Aleksandrs Avdejevsit, kes käis mullu rohkem põlveoperatsioonidel kui palliplatsil. Mis seis temaga on?

Jah, Avdejevs on jätkuvalt meie hingekirjas, aga vaevalt ta lähiajal mängida saab. Avdejevs käis eelmisel hooajal kahel operatsioonil, nendest taastumine pole olnud kerge. Tema puhul peab kõik selgeks saama jaanuari keskpaigaks, kui üleminekuperiood sulgub - siis tuleb otsustada, kas jätta ta meeskonda või mitte. Raske uskuda, et ta enne jaanuari väljakule pääseb, hetkel teeb ta kodumaal taastusravi.

Mullu ei meeldinud sulle, et Pärnut koduses liigas suurfavoriidiks nimetati. Sel aastal võib vist vähemalt sama suureks kullapretendendiks nimetada valitsevat meistrit, Meistrite liigaks valmistuvat Tallinna Selverit.

(Naerab.) Olen tüdinud sellest, et kedagi favoriidiks nimetatakse.

Aga Selveri osas on vara veel midagi öelda. Palju sõltub sellest, kuidas nende uus sidemängija (Dmitri Dolgopolov) meeskonda sulandub. Pildilt olen ma teda näinud ja seda, kuidas ta Soomes mängis, tean ka, aga nüüd on tal ümber uued mängijad. Kokkuvõttes on Selver hästi komplekteeritud, vangerdamisruumi jagub igale positsioonile küllaga. Neil on treeningutel neli temporündajat, mis on (treeningute kvaliteeti silmas pidades) väga oluline. Ka (Rauno) Tamme lisandumine annab neile tugevust juurde.

Millised eesmärgid oma meeskonnale oled seadnud? Midagi muud kui esikohta Eesti ja Balti liigas ei oleks vist sünnis eesmärgiks võtta?

Ütleme nii, et minu jaoks on tegu uue olukorraga. Viis meest on läinud: kaks lõpetasid karjääri (Kardo Kõresaar ja Jaanus Nõmmsalu), kaks läksid Soome (Martti Keel ja Andrus Raadik) ning üks Prantsusmaale (Timo Tammemaa). Varem pole mu meeskondades niivõrd suuri muutusi kahe hooaja vahel olnud.

Selles osas on Eesti võrkpallis kõik korras, et vahel tuleb ühel meeskonnal rohkem noori karastada, vahel teisel. Seekord tundub, et meie oleme need, kel tuleb noori kasvatada. Samas ei saa ma muidugi kuidagi öelda: "Issand, meil on nüüd noortesats!" Seda mitte, jutt puudutab rohkem olukorda vahetusmeeste pingil.

Oskad ehk lõpetuseks kedagi noormängijatest välja tuua, kellel võrkpallisõber võiks silma peal hoida?

Kaks sellist poissi on, aga nad vajavad veel aastat või kahte aega, enne kui neist rääkida saab. Praegu on nad natuke liiga noored veel, aga meestega koos harjutamine annab neile kindlasti palju juurde.

---

Pärnu põhikoosseis tänase seisuga: sidemängija Markkus Keel, nurgaründajad Taavet Leppik ja Sander Rätsep, diagonaalründaja Hindrek Pulk, temporündajad Harri Palmar ja Tamar Nassar, libero Edgar Järvekülg.