Pühapäevast Rennes Volley 2:3 kaotust Ajacciole jälgis Keel, nagu paljud teisedki Eesti võrkpallisõbrad, arvuti vahendusel.

"Kert on Kert ehk ütleme nii, et tema tõsted on alati löödavad. Vaid Juku (Martti Juhkami hüüdnimi - toim) jäi viiendas geimis natukene hätta ega suutnud rünnakuid enam realiseerida. Samas, eks sellel ole ka omad põhjused," viitab Keel Juhkami pikale vigastus- ja mängupausile.

Uurisime Keelelt, kuivõrd vähe või palju lahutab 36-aastast Toobalit Euroopa parematest sidemängijatest?

"Me ei saa seda ilmselt kunagi teada. Sidemängijate puhul oleneb väga palju sellest, millised on ründajad nende kõrval. Kerdil toimib koostöö väga hästi Prantsusmaa keskmike hulka kuuluvas Rennes'is, ent keeruline on öelda, kas ta saaks sama hästi hakkama ka näiteks Poola või Venemaa tippklubides, kus tõsted peavad olema hoopis kiiremad," arutleb Keel.

"Kujuta näiteks ette, et Zeniidi León (maailma üks paremaid nurgaründajaid Wilfredo León) ütleb, et mis sa riputad mulle neid tõsteid, tulista! Või vastupidi, Zeniidi sidemängija Aleksandr Butko läheks Rennes'i mängima - me ei tea, kas tal õnnestuks mäng ka vähem võimekate ründajatega."

"Teine oluline punkt sidemängija puhul on see, kuidas ta tõstab kolme-nelja meetri kaugusel võrgust. Hea sidemängija aimab ka sellises olukorras, mida vastaste blokk teha kavatseb. Aga kokkuvõttes on ikkagi sidemängija ja ründajate kooslus kõige tähtsam," lisab 53-aastane juhendaja.

Kuidas hindab Keel aga koondise sidemängijate hetkeseisu?

"Kert on kindlasti teistest üle, seda küll. Kui vaadata aga teisi mullu koondises olnud mehi, siis... (Kusti) Nõlvak otsustas randa minna. Selle otsuse täpset põhjust ma ei tea, aga võib-olla oli ta veidi solvunud, et EM-ile ei pääsenud."

"(Robert) Viiber käis mullu samuti korra koondisest läbi. Eale omaselt (Viiber sai tänavu 19-aastaseks) on ta veel ebastabiilne. Tartus pole ta ehk ka seepärast eriti head hooaega teinud, kuna kaks põhilist nurgaründajat (Robert Täht ja Kristo Kollo) on meeskonnast lahkunud. Selveri-meestest on (Tauno) Lipp ja Andres (Toobal) saanud suhteliselt võrdselt mänguaega, kuid samuti midagi erilist pole näidanud."

"Eks igaühel (Keel peab silmas just mullu koondisesse vähemal või rohkemal määral kuulunud Andres Toobalit, Kusti Nõlvakut ja Robert Viiberit) ole olnud oma põhjused, aga kokkuvõttes võib öelda, et metsikut arenguhüpet pole neist keegi tänavu teinud. Seetõttu ma arvan, et Martti (Pärnu sidemängija Martti Keel) võiks koondisesse kuuluda küll - temal on justkui vastupidine hooaeg võrreldes teistega olnud," leiab mängijakarjääri jooksul sarnaselt poegadele sidemängijana tegutsenud Keel.

Pärnu meeskonna hooaeg jätkub täpselt nädala pärast, kui alustatakse Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeriat TTÜ vastu. "Küll TTÜ-l need Mart (Tiisaar) ja Kusti (Nõlvak) poolfinaaliks jälle liiva jalgadelt pühivad," on Keel vastsete rannavõrkpallurite osalemises üsna veendunud.