Sellist sauna pole Tartu tänavu saanudki, ehkki eurosarjades kohtuti tugevate Itaalia ja Saksamaa klubidega. „See oli puhas Tartu uinutamistaktika. Kolmandas geimis nägin nende ridades naeru ja lõbusaid nägusid – nii pingil kui ka platsil,“ viskas Keel naljatades Tartu lõkkesse hagu juurde. Ent lisas tõsisemalt: „Ma ei oodanud seda. See oli esimene mäng, selles seerias tuleb mõlemal meeskonnal veel ette pettumusi geimides ja mängudes. Kuid sellist mängu selles seerias enam ei näe!“

Suurepärase partii tegi Pärnu nurgaründaja Kardo Kõresaar, kelle pealt Tartu fännid lootsid näha mängu rebenemas. Tegelikult sai ta ilusasti servi kätte ja oli 11 punktiga (kasutegur +9; rünnakuprotsent 67) üleväljamees! „Õnneks läks hästi. See oli suur üllatus kõigile, ei osanud oodata, et me neist sellise rongiga üle sõidame. Meie mäng ei loksunud kuskilt. Avageim õnnestus suurepäraselt ja oli näha, et peale seda muutus nende pilk tuhmimaks,“ rääkis Kõresaar. „Servisime täna kõvasti ja keegi vastastest ei pääsenud pahandust tegema.“

Kas seeria kokkuvõttes tuleb selline teie poolt ideaalne ja Tartu poolt täielikult ebaõnnestunud mäng Pärnule kasuks? „Eks see ole kahe otsaga asi. Kindlasti on meil nüüd pühapäeval palju parem minna Tartusse teisele kohtumisele, saame kaasa võtta hea emotsiooni. Usun, et neil võtab päev-paar aega, et end koguda, kuid pühapäeval tulevad nad taas raevukalt mängima. Lihtsamaks meil kindlasti ei lähe, see mäng tuleb meil ruttu unustada,“ sõnas Kõresaar.

Ojametsa sõnul löödi nad serviga puruks, samas jäid hätta ka ründajad ja ebakindlust näitas sidemängija Robert Viiber. Varju jäi ka Tartu liider Robert Täht, kes tõi lõpuks küll kaheksa punkti, kuid esimese resultatiivse rünnaku tegi alles teises geimis. Esimeses ei leidnud Viiber teda üldse üles, 15 tõstest läks meeskonna parimale ründajale kõigest 3! „Tähe puhul oli tahtmist üle ääre, oli näha, et ta lasi emotsioonidel üle pea kasvada. Täna olid tal silmaklapid ees, läks raskeid palle kinnisilmi raiuma,“ selgitas Ojamets.
Keel lisas, et Tähe maa külge „aheldamises“ oli oma osa ka Pärnul – hea servi tõttu polnud teatud palle talle võimalik tõsta ja teisalt oli lihtsam blokki ette ehitada.