Eesti jätkab kuue vooru järel võidukalt, kuid täna kaotasite Austria vastu esimese punkti. Kuidas kaks mängu kokku võtad?

Esimene mäng oli raske. Esmakordselt mängisime võõrsil, saali lagi oli madal ja seal oli väga palava, no 30 kraadi ikka. Juba venitades higi voolas. Kaotatud avageimi järel saime mängu siiski käima. Ka teine mäng oli keeruline, tegime palju lohakusvigu ja puterdamisi. Tähtis, et suutsime neljandas geimis surve alt välja tulla, viiendas oli meil juba hoog sees. Kaotasime punkti, kuid see pole kõige hullem. Tähtis, et suutsime mängu enda kasuks kallutada ja siin tulebki noortele võimalusi anda.

Kas avageimis libero Rait Rikbergi asemel Rauno Tamme platsile saatmine oli sundvahetus?

Ei, treener lihtsalt soovis talle võimalust anda. Alguses oli Rauno ebakindel, kuid mida mäng edasi, seda paremini hakkama sai. Kokkuvõttes väga okei debüüt.

Kui palju tundsite puudust kogenud sidemängijast ja kaptenist Kert Toobalist, kellele treener Austria vastu puhkust andis?

Natuke võib-olla tõesti. Kogenud mängijana annab ta meeskonnale rahu ja vahel ikka käratab ka meie peale. Õnneks Andres Toobal ja Kusti Nõlvak vedasid kahe peale välja. Natuke tõstekvaliteedi osas veel vahet on – kiiruse ja nurgatõste täpsuse osas. Saime siiski hakkama, sidemängijate taha midagi ei jäänud.

Järgmisel nädalal võõrustab Eesti Tallinnas Taanit. Kellele nüüd treener väikese hingetõmbeaja võimaldab?

Mulle endale, Oliver Vennole, Rikbergile ja võib-olla ka Martti Juhkamile.

***

Eesti võitis mängu 3:2 (25:23, 22:25, 17:25, 25:22, 15:11). Renee Teppan tõi 24 punkti, Robert Täht ja Ardo Kreek 11, Martti Juhkami ja Henri Treial 10. Servi vastuvõtul oli Austria parem (47% vs 38%), samuti rünnakute realiseerimises (51% vs 44%), Eesti oli edukam blokis (14 vs 11) ja serviässade arvestuses (5 vs 3).

Teises Euroopa liiga A-grupi kohtumises alistas Makedoonia täna Taani 3:1, päev varem olid nad kaotanud 2:3.

Tabel: 1. Eesti 17 punkti (6), 2. Poola 10 (6), 3. Makedoonia 10 (6), 4. Austria 9 (6), 5. Taani 5 (6), 6. Iisrael 3 (6).