Georges St. Pierre plaaniks oligi vastast püstivõitluses löökidega töödelda, kuni see on mahaviimiseks ja lõpetamiseks küps. Ehkki üks jalalöök pähe niitis Shieldsi viivuks jalust, ei jõudnud matš lõpetamisele kuigi lähedale – Shieldsi löömisoskus ületas nii asjatundjate kui ka valitseva tšempioni ootusi ja ka temal õnnestus mitmel korral tšempioni korralikult tabada. Maha viia Shields St. Pierre'i siiski ei suutnud. Teises või kolmandas raundis sai St. Pierre tabamuse vasaku silma pihta, pärast seda oli matš võrdsem, kaks kohtunikku kolmest nägid Shieldsi kaht viimast raundi võitmas. Paljud ootavad nüüd kahtlemata, et St. Pierre liiguks raskemasse kaalu ja kohtuks keskkaalu valitseva Andersson Silvaga. Matšijärgses intervjuus kinnitas St. Pierre, et see teema väärib arutamist, kuid jättis kõik võimalused lahtiseks.

Sulgkaalu tiitlimatšis tabas Jose Aldo tunduvalt paremini kui kodupubliku ees võidelnud väljakutsuja Mark Hominick. Kolmandas ja neljandas raundis lõi Aldo Hominicki ka põrandale ja mõlemal korral oli matši lõpetamine õhus, ent Hominick toibus ja suutis end kaitsta. Viimase raundi alguses tabas Aldo suurepärane althaak kuid kohe pärast seda õnnestus Hominickil esimene mahaviimine. Hominick suutis Aldot matši lõpuni selili hoida ja löökidega karistada. Matši lõpetamiseks sellest ei jätkunud, raundi võitmiseks küll. Hominick ületas kindlasti paljude ootusi ja sai selles matšist palju mõtlemisainet. Võib uskuda, et ta suudab õppust võtta ning on edaspidi veelgi parem.

Poolraskekaalu matšis näitas Lyoto Machida, miks ta on üks UFC kardetumaid mehi. Esimeseses raundis tõrjus Machida kindlalt kõik Randy Couture katsed klintšida ja tabas vanameistrit korduvalt teravate löökidega. Teises raundis saatis ta UFC suurimate tähtede hulka kuuluva Couture'i suurepärase eespoolse jala otselöögiga põrandale. Couture on lubanud mitte enam ringi naasta, Machida saab loodetavasti peagi võimaluse ennast tänase päeva parimate vastu tõestada.