Võistluse peamatšid peeti poolraskekaalus ja kergekeskkaalus. Raskesport.ee annab ülevaate toimunust.

Quinton Jackson võitis Lyoto Machidat otsusega (jagatud)
Poolraskekaallaste matš kulges ennustuste kohaselt – Lyoto Machida liikus palju ja viskas üksikuid tabavaid lööke, Quinton Jackson pressis rohkem ja üritas oma raskeid käsi kohale viia. Selline matš on punktikohtunikule paras peavalu, kuna võrrelda tuleb erinevaid lähenemisi. Poksis ja MMAs on üldiselt reegel: kui sa taganed rohkem ja mängid kontrarünnakute ning -löökide peale, siis pead märkimisväärselt rohkem ja paremini tabama. Ilmselgelt tänu puuri kontrollimisele läksid esimesed kaks, ülimalt tasavägist raundi Jacksonile. Keeruline polnud selles matšis näha ka Lyoto Machida võitu. Üks punktikohtunikest ja ka Jackson pidasid Machidat võitjaks. Machida ründas kolmandas raundis väga selge eesmärgiga matš lõpetada. Lõpetust küll ei tulnud, aga tuli väga kindel raundivõit, mille taustal on tema kaotusest veel rohkem kahju. Kui matše ei hinnataks raundide kaupa vaid tervikuna, olnuks õiglane tõsta Machida käsi. Machidal on oma taktikas asju, millele mõelda.

B.J. Penn võitis Matt Hughesi nokaudiga (käelöögid) I raundis (0:21)
Endine kergekaalu tšempion Penn tegi raskemas kaalus seda, mida enne matši lubas - hakkas kohe ründama ja ründas kuni töö oli tehtud. Paljude arvates ei näidanud meeste eelmine omavaheline matš nende tõelist taset. Arvati, et Penn alguses mängis Hughesiga ja kaotas hiljem vigastuse tõttu. Hughesilt ei saa tema võitu keegi võtta, aga nüüdses matšis tõestas B.J. Penn oma üleolekut kindlalt. Hughesi ja Penni löömisoskused on eri maailmadest.

Penni järgmine vastane on Jon Fitch. Tegemist on kindlasti palju mitmekülgsema ja raskema vastasega kui seda Matt Hughes. Matši tasub oodata huviga, sest vaevalt võib Penni Fitchi jaoks kergeks vastaseks pidada.

Maiquel Jose Falcao Goncalves võitis Gerald Harrist otsusega (ühehäälne)
Falcao alustas ülimalt ettevaatlikult ja ründas alles esimese raundi teises pooles. Rünnak oli hea, Harris jäi selili Falcao alla kinni ning oli mõnd aega päris tõsises ohus. Raundi lõppedes oli Harrisel korralik kägistus ümber kaela, ta polnud alistumisest kaugel. Teises raundis kordus esimese raundi lõpp uuesti. Kaks raundi kindlalt võitnuna ei hakanud Falcao enam pressima ja taktikaliselt oli see arukas otsus. Pealtvaatajad ei olnud nähtuga rahul, aga see kivi on rohkem Harrise kapsaaeda, kes oleks kaotajana pidanud tegema kõik, et matš lõpetada. Nii head püsti püsimist ja klintši poleks Maiquel Jose Falcao Goncalvesilt Harrise vastu oodanudki. Harris oli oma ühekülgsuses kahvatu.

Phil Davis võitis Tim Boetschi alistusega (kimura-õlalukk) II raundis (2:55)
Davise võimas füüsis ja maadlus ei jätnud Boetschile suurt võimalust. Loodetavasti ei saada UFC Davist selle võidu pealt veel kõige paremate vastu. Mehes on küll palju potentsiaali, aga tõenäoliselt lammutavad tipud Davise veel hetkel püstivõitluses laiali. Saame näha, kas tugevast maadlejast saab tugev MMA sportlane.

George Sotiropoulos võitis Joe Lauzonit alistusega (kimura-õlalukk) II raundis (2:43)
Kergete meeste esimeses raundis tuli ilusasti välja, milline peaks olema Lauzoni taktika. Maas on Sotiropoulos ülearu ohtlik ja ainuke mõistlik plaan oleks olnud ennast püsti hoida ja poksida. Teises raundis oli mingil põhjusel kogu Lauzoni aktiivsus kadunud (raske uskuda, et ta nii kiiresti väsis), Sotiropoulos viis matši kuhu tahtis ning lõpetas ilusa lukuga. George Sotiropoulos võiks nüüd oodata tippklassi vastast, aga siiski ei ole see päris nii. Tema järgmiseks vastaseks, üritusel Sotiropouluse kodus Austraalias, on raske käe ja jalaga Dennis Siver.

Brian Foster võitis Matt Browni alistusega (giljotiinkägistus) II raundis (2:11)
Mõlemalt poolt väga aktiivne ja kõikidel distantsidel lahingut pakkuv matš – täpselt selline nagu neilt meestelt oodata võis. Esimese raundi lõpus jäi Foster halvasti käelukku kinni, aga suutis sealt siiski välja keerata. Fosteri giljotiinist Brown ei pääsenud. Brownile oli see kolmas kaotus järjest. Loodetavasti ei vii see meest UFCst minema. Tegu on sportlasega, keda on alati huvitav vaadata ja kaotused on tulnud tugevate meeste vastu. Järgmiseks on kindlasti võitu vaja, UFC kaotajaid kaua ei hoia.

Mark Munoz võitis Aaron Simpsonit otsusega (ühehäälne)
Matš käis algusest peale edasi-tagasi – Simpson maadles Munozi üle ja Munoz lõi paremini. Teises raundis oli arusaamatu püstitõstmine Simpsoni kahjuks. Munoz tabas piisavalt hästi, et olla võitu väärt, aga enamasti on UFCs just maadlust rohkem hinnatud. Hetkel, mil kohtunik matši lõpus mõlema mehe kätt hoidis, võis Simpsoni võitjaks kuulutamist sama tõenäoliseks pidada.

Dennis Hallman võitis Karo Parisyani tehnilise nokaudiga (käelöögid) I raundis (1:47)
Hallman tabas kenasti, aga maas liikus kohtunik liiga vara sisse. Oleks veel võinud lasta hetke edasi teha, kuna ohtu sportlaste tervisele ei olnud ja Parisyan ei olnud võitlusvõimetu. Hallman võiks nüüd lõpuks Hughesi vastu matši saada. Hughes kaotaks ilmselt talle ka kolmandat korda.

Edson Mendes Barboza Jr. võitis Mike Lullot tehnilise nokaudiga (jalalöögid) III raundis (0:26)
Edson Mendes Barboza Jr. näitas ennast väga mitmekülgse sportlasena, kes suudab lüüa käte ja jalgadega, sooritada ilusaid heiteid, on kiire ning hea füüsisega. Eriti tasub muidugi esile tõsta tema jalalööke, mille tõttu see matš lõppes ja on lõppenud mõnigi varasem. Selles matšis kehtis reegel, et kui oled viletsam kahes distantsis, siis kaotad. Lullo oli Barbozast löömises ja maadluses selgelt nõrgem. Selle seni kaotuseta sportlase uut esitust tasub UFC kõige kõrgema tasemega kaalus, kergekaalus, oodata.

Paul Kelly võitis T.J. O'Brienit tehnilise nokaudiga (küünarnukid) II raundis (3:16)
Lühikesel Kellyl ei olnud pika O'Brieni vastu kerge, aga Kelly tase oli kõrgem. Ta suutis ennast kehtestada nii löömises kui ka maas, kus matš ka lõppes.

Nik Lentz võitis Tyson Griffinit otsusega (jagatud)
Hiljutisest tiitlipretendendist Tyson Griffinist on saanud saanud mees kolme järjestikuse kaotusega. Loodetavasti saab mees siiski UFC konkurentsis jätkata, vaatamata kaotustele on tegu kergekaalu tipuga. Antud kaotus tuli jagatud otsusega ja nagu ei olnud ühel meelel kohtunikud, nii pole päris ühel meelel ka publik. Paljud nägid võitmas just Griffinit.