Tegu on juba saate kaheteistkümnenda hooajaga. Seekord on treeneriteks kergekeskkaalu valitsev tšempion Georges St-Pierre ja samas kaalus troonile püüdlev Josh Koscheck. Saate võidu ja peaauhinnaks oleva UFC lepingu nimel võistlevad kergekaalu sportlased, teatas Raskesport.ee.

The Ultimate Fighter on tõsieluseriaal, milles pannakse majja kokku elama hulk MMA sportlasi (tavaliselt ühe või kahe kaalu esindajad). Sportlased peavad omavahel nädalaid koos elama ja treenima ning samal ajal ka turniiril võistlema. Turniiri võitja saab UFC lepingu. Seriaal on olnud paljudele vabavõitlejatele hüppelauaks suurde sporti, isegi tiitlivõiduni. Elu on näidanud, et enamik turniiril osalenud sportlasi koguvad saatega tuntust ja seriaali lõppedes tunnevad erinevad liigad nende vastu suurt huvi ning pakuvad võimalust ennast tõestada.

Kaheteistkümnenda hooaja esimeses episoodis oli the Ultimate Fighter 12 nimetusele konkureerimas 28 sportlast. Tänaseks on neid alles jäänud kaks, kes kohtuvadki laupäevases finaalis. Esimeses poolfinaalis kohtusid omavahel kaks maasvõitlusspetsialisti Jonathan Brookins ja Kyle Watson. Mitmekülgsem Brookins võitis kõik kolm raundi.

Teine poolfinaal Michael Johnsoni ja selle hooaja kogenuima mehe Nam Phani vahel kujunes märksa tasavägisemaks. Johnson kuulutati pärast kolme raundi võitjaks jagatud otsusega. Finaalis on kindlasti favoriidiks tunduvalt mitmekülgsem Brookins, keda pole jõuga nii lihtne pressida kui väiksemat Nam Phani, kes reaalselt hakkabki võistlema hoopis UFC sulgkaalus.

Laupäevasel üritusel võistlevad lisaks finalistidele ka teised saates osalenud sportlased ja terve hulk UFC staare nagu näiteks Demian Maia ja the Ultimate Fighteri esimese hooaja finalist Stephan Bonnar. Treeneritevaheline kergekeskkaalu tiitlimatš leiab aset nädal hiljem.

Matšid:
Jonathan Brookins vs Michael Johnson
Stephan Bonnar vs Igor Pokrajac
Demian Maia vs Kendall Grove
Johny Hendricks vs Rick Story
Cody McKenzie vs Aaron Wilkinson
Tyler Toner vs Ian Loveland
Sako Chivitchian vs Kyle Watson
Will Campuzano vs Nick Pace
Fredson Paixão vs Pablo Garza
Rich Attonito vs Dave Branch
Leonard Garcia vs Nam Phan