Legendaarne MMA meistersportlane Jemeljajenko ise oli varem pälvinud tähelepanu sellega, et kritiseeris Groznõis korraldatud reeglitevastast MMA-turniiri, kus olid võistlema pandud ka lapsed, kirjutab ERRi Uudised.

Ajalehe Moskovski Komsomolets andmetel oli Jemeljajenko tütar parajasti teel koolist koju, kui ootamatult rünnati. Täpsemalt löödi teda ühel korral tugevalt rindu.

Alguses ei öelnud tüdruk vanematele midagi, kuid tal hakkasid rinnas valud ning kui ema märkas, et laps on kogu nädalavahetuse ajal eelistanud pikutada, pöörduti arstide poole.

Laste kirurgia ja traumatoloogia osakonnas pandi talle ka diagnoos - vigastus rindkeres ja kõhuõõnes.

Allikad õiguskaitseorganites rääkisid ajalehele, et tüdruk oma ründajat (või ründajaid) kirjeldada ei osanud. Samas jäi uurijatele mulje, et tüdruk ka varjab midagi või et teda on ründajate poolt kuidagi hirmutatud.

Kuigi mingit seost pole hetkel tuvastatud, märgivad Vene meediaväljaanded, et väidetav rünnak leidis aset ajal, kui Jemeljajenko oli natuke aega varem kritiseerinud Tšetšeeni Vabariigi liidri Ramzan Kadõrovi heakskiidul toimunud laste MMA-turniiri. Kui sotsiaalmeedias tõi Jemeljajenko avaldus kaasa palju poolehoidjaid, siis leidus ka neid - peamiselt tšetšeeni taustaga võitluskunsti harrastajaid, kes Jemeljanenkot veebis ründama asusid.